Majetek stáje F1 Caterham jde do dražby, zájem je prakticky o všechno

O stáji formule 1 Caterham budeme už brzy mluvit jen v minulém čase. Dnes se totiž začíná dražit majetek týmu. V aukci můžete zakoupit takové cennosti, jako ‚šasi‘ loňského závodního monopostu nebo supervýkonný počítač, který stáj používala při testování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pilot formule 1 Nico Rosberg s vozem Mercedes na okruhu Spa-Francorchamps

Pilot formule 1 Nico Rosberg s vozem Mercedes na okruhu Spa-Francorchamps | Zdroj: Reuters

„Do dražby se může zapojit vlastně kdokoli, i když aukční síň Wyles Hardy vidí dvě kategorie zájemců,“ popisuje hlavní aktéry londýnský zpravodaj Jiří Hošek.

„Tou první jsou ostatní týmy formule 1 a druhou movití fanoušci motoristického sportu, kteří chtějí získat nějakou tu exkluzivní a autentickou památku na zanikající stáj.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Dražbu stáje F1 Caterham sleduje londýnský zpravodaj Českého rozhlasu Jiří Hošek

Stáje seriálu formule 1 doufají, že ‚za hubičku‘ získají vybavení mechaniků ze závodních boxů, různá testovací zařízení nebo výkonnou a drahou elektroniku, která není použitelná pro jiné účely.

„Když jsem díval do online katalogu zájem je absolutně o všechno. Od pneumatik z let 2011 a 2012, přes pláště na zahřívání pneumatik až po skořepiny sedaček z karbonových vláken někdejších jezdců Caterhamu,“ přibližuje dražbu londýnský zpravodaj Českého rozhlasu.

Stáj Caterham vstoupila do F1 pod názvem Lotus Racing v roce 2010 a v šampionátu nikdy nezískala ani jeden bod. To byla obrovská výsledková mizérie a její zánik byl zpečetěný odchodem majitele Tonyho Fernandese.

Na konci loňské sezony pak vynechala stáj Caterham závody ve Spojených státech a v Brazílii, poslední Velkou cenu v Abú Dhabí odjela jen díky veřejné sbírce.

„To už byl jejím faktickým šéfem konkursní správce Finbarr O’Connell, který neúspěšně hledal kupce, byť některé námluvy vypadaly docela nadějně,“ uzavřel londýnský zpravodaj Jiří Hošek

Jiří Hošek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme