Martin Fuksa vyhrál první rozjížďku na nové lodi. Trošku se kinklá, srovnává

Račice hostí po devíti letech šampionát rychlostních kanoistů. Největší českou medailovou nadějí je Martin Fuksa, který vyhrál úvodní rozjížďku na kilometrové trati. Zvládnul tak první start na nové odlehčené lodi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa

Martin Fuksa

„Musím zaťukat, že se mi jezdí dobře. Ale nevím, jak to můžu srovnávat: Naše loď se o 2 kila zlehčila. Časy by měly být lepší, což jsou a cítím se dobře. Uvidím, jak to pojede proti soupeřům,“ vyhlíží závody Martin Fuksa.

Soupeři by měli být na šampionátu v Račicích velmi silní, i když například Maďaři do Čech své nejlepší závodníky neposlali.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinem Fuksou mluvil ještě před prvním startem na šampionátu reportér ČRo Jakub Marek

Martin Fuksa vyhrál v kategorii C1 - tedy mezi singlkanoisty úvodní rozjížďku na kilometrové trati. Odpoledne se pak poměří se soupeři na pětistovce a v sobotu vstoupí do sprinterské dvoustovky, kde je prý nejvíc znát změna hmotnosti lodě.

„Je míň stabilní a víc se kinklá. Celé roky jezdíte na 16kilové lodi, najedou má 14, tak je to trošku změna,“ popisuje Martin Fuksa novou loď, se kterou se ale podle svých slov sžívá velmi rychle.

Dvojnásobný medailista z loňského světového šampionátu tak je pro domácí fanoušky velkou nadějí věří se i dalším Čechům. „Jsme v úplně jiné pozici než v roce 2006. Je tam 7 lidí s ambicí na medaili. Moc bych jim přál, aby se jim to právě doma v Račicích,“ doufá Martin Doktor.

Ocenné kovy mohli úspěšně bojovat i deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem, kajakář Josef Dostál a také velmi silný mužský čtyřkajak.

 

Odstartováno!Výsledky mistrovství Evropy můžete sledovat živě zde: http://europecanoeevents.com/live-results/time-tablehttp://europecanoeevents.com/live-results

Posted by Rychlostní kanoistika on 30. duben 2015

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme