Martina Sáblíková zlepšila český rekord na 1500 metrů. V Calgary dojela třetí

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na úvodním podniku Světového poháru v Calgary své druhé stupně vítězů. Po vítězství na 3 kilometry obsadila na poloviční trati třetí místo za duem Američanek. Na rychlé kanadské dráze vylepšila český rekord.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sáblíková

Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST GROUP

Nové české maximum na trati 1500 metrů má hodnotu 1 minuta, 54 sekund a 18 setin. Martina Sáblíková díky němu získala v Calgary třetí místo o jedinou setinu před Norkou Idou Njätunovou.

Česká olympijská vítězka tak završila svůj podařený víkend. Už v pátek vyhrála závod na dvojnásobné trati, na kilometru si zase zajela osobní nejlepší čas.

Na kanadské dráze často padají světové rekordy, o další z nich se ve stejném závodě postarala Američanka Brittany Boweová, která historické maximum dostala na čas 1:51,59. O 68 setin porazila svou krajanku Heather Richardsonovou.

V divizi B se představily i dvě mladé kolegyně Martiny Sáblíkové Nikola Zdráhalová o půl sekundy pokořila dvouminutovou metu a ve druhé skupině skončila 17. Natálie Kerschbaummayrová dojela 22.

 

1500 metrů = 3. místo + český rekord

Posted by Martina Sáblíková on 15. listopad 2015

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme