Masér volejbalistů Sedlák se stará na MS jak o hráče, tak zábavu

Volejbalová reprezentace zatím na mistrovství světa předvádí výborné výkony. Tým bez hvězd působí na venek jako dokonalá parta, která šlape jako dokonale namazaný stroj. O to aby nikde nic neskřípalo, se stará také masér národního týmu Martin Sedlák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maskot MS volejbalistů 2010

maskot MS volejbalistů 2010 | Foto: FIVB

Volejbalová reprezentace zatím na mistrovství světa předvádí výborné výkony. Tým bez hvězd působí na venek jako dokonalá parta, která šlape jako dokonale namazaný stroj. O to aby nikde nic neskřípalo, se stará také masér národního týmu Martin Sedlák.

,,Já si to užívám hodně! Je to první velká akce, kterou zažívám, a tak je pro mě spousta věcí nových. Díky výkonům našeho mužstva je všechno super. Na lavičce se snažím fandit a zajistit tak, aby hráči nemuseli myslet nanic jiného než svůj výkon," říká masér i kustod v jedné osobě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Masér Sedlák zažívá na šampionátu preméru

Martin Sedlák neudělá jediný krok, bez rozkládacího masérského lehátka, ledu a brašny s emulzemi a tejpy. V době kdy hráči netrénují nebo nehrají, jsou jeho dovednosti prakticky v neustálé permanenci. Někdo chodí méně, jiný častěji. Z kádru, který na šampionátu zůstal mu pod ruce přijde nejvíce libero Jiří Bence. Ten se však brání:

,, Informaci, že jsem u maséra nejčastěji, podle mě vypustili do světa kluci. Jestli jsem tam jednou za týden, tak je to moc!"

Mezi masérovi povinnosti nepatří samozřejmě v uvozovkách pouze masírování, ale hráčům také tejpuje bolavé klouby, nebo připravuje nápoje na zápasy i tréninky. V ostatních týmech na šampionátu jsou láhve označeny číslem dresů jednotlivých hráčů, v tom českém, je tomu trochu jinak.

,, Snažím se jim to trošku zpestřit, aby nemysleli jenom na volejbal, ale měli i nějakou zábavu kolem. Někdy se tam objeví obrázky, smajlíci a každý tak piluje svojí hlavinču, aby věděl z čeho má pít, "objasňuje masér české reprezentace.

Když takto označené láhve Martin Sedlák hráčům připravil poprvé, přijali to s úsměvem.

,,Je to příjemný, když na víčku lahve není jen číslo. Určitě to dělá dobře, protože to v týmu zvedá náladu. Je to naše chůva, která nás obskakuje a dělá nám jenom dobře ," chválí maséra jedniý zástupce české extraligy v týmu Jiří Bence.

Martin Sedlák je nejen šprýmař, ale také velký kliďas. Například před utkáním s Američany na něj nezbyl v kuchyni led, protože ho jeho protějšek z týmu Spojených států takřka všechen vybral. Martin ale nepanikařil.

,, Tak to se někdy stane, když někdo přijel s ledovací bednou velkou jak sud od piva. Bylo to naštěstí pořadatelema vyřešeno rychle, protože led byl zajištěn přímo v hale. Nemuseli jsem tak jít Američanům hned po krku a mohli se zaledovat podle vlastních potřeb," vysvětloval Sedlák.

Američanům tak zbylo dost ledu na chlazení ran, které jim český celek v zápase uštědřil. Doufejme, že ho budou v podobném množství potřebovat v sobotu i Kamerunci.

Jakub Kanta, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme