Medailová tečka na závěr. Lukostřelci Musilová s Drahonínským vybojovali bronz v mixu

O medailovou tečku české výpravy na paralympiádě v Riu de Janeiru, s pořadovým číslem sedm, se zasloužili lukostřelci. V mix teamu vybojovali bronz vozíčkáři David Drahonínský se Šárkou Musilovou. Ta ještě dobré tři hodiny po soutěži vůbec nevěřila tomu, co dokázala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paralympijští lukostřelci Šárka Musilová a David Drahonínský

Paralympijští lukostřelci Šárka Musilová a David Drahonínský | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Fakt čekám jenom, kdo mě tady profackuje, abych se probudila ze snu. Pro člověka to strašně moc znamená. Už ta atmosféra tady, když člověk byl na tom stadionu a okolo hromada lidí, to se vůbec nedá srovnat třeba s mistrovstvím světa, to je úplně něco neskutečného,“ říká Šárka Musilová.

Neskutečný je také její příběh. Na vozíku zůstala po nešťastném uklouznutí doma. Zkoušela florbal, nakonec ji ale okouzlila lukostřelba. Setkání s dnes už čtyřnásobným medailistou z paralympiád Davidem Drahonínským pro ni bylo osudové. Za pouhé dva roky se probojovala do Ria.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šárka Musilová se lukostřelbě věnuje teprve dva roky a už získala bronz na paralympiádě

„Samozřejmě jsem se trochu bála, abych mu ten výsledek nezkazila, ale naštěstí se to v uvozovkách nepovedlo pokazit a za to jsem strašně ráda.“

„Já myslím, že jsme to tak nějak společnými silami dokázali. Šárka střílela skvěle a já jsem dělal jenom to, co se ode mě čekalo, takže jsem trefoval desítky no. Poslední čtyři šípy jsem střelil 39 ze 40,“ vložil se do povídání David Drahonínský. Tak snadné, jak by se z jeho vyprávění mohlo zdát, to určitě nebylo.

„Foukal tam vítr, to bylo strašně nepříjemné, naštěstí Šárka to ustála. I když trefila třeba čtyřku, tak jsem jí říkal, že je to lepší než out Francouzky nebo Francouzka si dala jedničku a Šárka trefila čtyřku. Francouzi trefili dvě sedmičky, Šárka zase čtyřku, tak já dal desítku a bylo to 14:14.“

Ke své kolegyni má pak David Drahonínský velký respekt. Kvůli tomu, za jak krátký čas si vybojovala účast na vrcholné sportovní akci.

Lukostřelbě se věnuje dva roky a už jede na paralympiádu. Je to jako sen, říká Musilová

Číst článek

„Dokázala to, takže super klobouk dolů. Dva roky trénování, všechno si zařídila sama, sehnala si sponzory, takže tohle je odměna za tu dvouletou práci, která třeba loni v Německu ještě nevyšla, ale tenhle rok: My vám ty medaile slíbili a my vám je vezeme,“ říká David Drahonínský. A jaký učitel je?

„Není přísný, ale prostě to, co chce, tak se snažím dodržet. Někdy se to povede a někdy ne,“ uvedla na závěr s bronzovou medailí na krku lukostřelkyně Šárka Musilová.

Pavel Petr, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme