Měl jsem kliku, ale bylo to krásné, říká po domácím vítězství kajakář Prskavec

V pražské Troji aby se pomalu báli, aby příště na Světový pohár přijeli kajakáři ze zahraničí. Dnes totiž domácí závodníci obsadili v této kategorii první čtyři místa. Do jedné sekundy se před nadšenými fanoušky vešli vítězný Jiří Prskavec, druhý Ondřej Tunka, třetí Vavřinec Hradilek i čtvrtý Vít Přindiš. První tři z nich se po závodě o svých pocitech ze závodu rozpovídali pro Český rozhlas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vodní slalomáři ovládli domácí závod SP v Troji

Čeští vodní slalomáři ovládli domácí závod SP v Troji | Zdroj: ČTK

Věřil jste si dnes na vítězství, po tom náročném programu, který jste absolvoval po olympijských hrách?

Jiří Prskavec: Když jsem viděl trať, která tady stála, tak jsem si věřil. Po té semifinálové jízdě jsem se cítil fakt dobře a ve finále pak přišel šťouch. Tak jsem to odjistil… Měl jsem kliku, že mi to o tu setinu vyšlo, ale vždycky říkám, že si to za ten šťouch zasloužím.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými kajakáři po závodě v Troji mluvil reportér ČRo Jan Sucham

Berete toto vítězství, vzhledem k tomu, že jste ho získal před domácím publikem, jako cennější a váženější?

JP: Určitě ano. Po té olympiádě je to krásné, když mi to takhle vyšlo a jsem za to vděčný.

Jak si užíváte, když vás tady davy diváků zastavují, žádají o autogramy a fotografie?

JP: To je nádherné. Musím jim jenom poděkovat. Diváků přišlo opravdu hodně a jsem za to strašně rád. Myslím, že to svědčí o tom, že se vodní slalom stává populárnější a populárnější. Udělali jsme taky skvělou reklamu, když jsme skončili první až čtvrtý, to je paráda.

Ondřeji, vám druhá příčka unikla o pouhou setinu. Jak moc vás to mrzí?

Ondřej Tunka: Jsem hrozně spokojený se stříbrem. Je to trochu smolné, ta jedna setina, ale Jířa jezdí lépe. Na všech závodech ukazuje, že je opravdu špička, takže když dostanu setinu zrovna od Jíři, tak mi to nevadí.

Češi obsadili první čtyři příčky na SP ve vodním slalomu K1. Zvítězil Jiří Prskavec

Číst článek

Co říkáte tomu, že Češi obsadili první čtyři místa?

OT: Je to skvělá vizitka toho, že to tady všichni děláme dobře. Dík patří i fanouškům, kteří vytvořili skvělou atmosféru.

Třetí místo dnes obsadil Vavřinec Hradilek. Jaké to pro vás bylo, když jste byl na stupních vítězů se dvěma souputníky z reprezentace?

Vavřinec Hradilek: A ještě k tomu doma, že? Samozřejmě jim gratuluji, byl to úžasný závod. Atmosféra byla pro nás i pro diváky neskutečná. Pro mě famózní. Mrzí mě, že to bylo tak těsné. Zejména na té poslední protivodě jsem mohl ještě zabrat, ale to se stává.

Po dojezdu jste posílal vzkazy do nebe. Komu byly určeny?

VH: Jednak to bylo mé kamarádce z Nového Zélandu a pak to bylo také Věře Čáslavské, což jsou takové dvě ženské, které mi teď chybí.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme