Memoriál Luboše Tomíčka je opět kvalitně obsazený

Burácení motorů, dramatické souboje kolo na kolo i hvězdy světové ploché dráhy. To všechno bude k vidění dnes večer na pražském stadionu Markéta. Od 19 hodin se totiž koná už 42. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plochá dráha

Plochá dráha | Foto: KS Toruń, Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Tradiční závod, který se jezdí na počest českého reprezentanta Luboše Tomíčka, přilákal do Prahy znovu řadu hvězd světové ploché dráhy.Tou největší je bezesporu trojnásobný mistr světa Dán Nicky Pedersen.

Není však zdaleka jediným, kdo se divákům představí. Pořadatelům se znovu podařilo sestavit velmi kvalitní startovní listinu, ve které jsou zastoupeni jezdci z devatenácti zemí světa. Právě z důvodu obstarání atraktivního obsazení se přesouval loni závod ze zaběhnutého termínu, den po pardubické Zlaté přilbě, na září, kdy byl součástí oslav Prahy 6. Letos došlo k další změně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Memoriál Luboše Tomíčka je opět kvalitně obsazený

„V rámci oslav Městské části Prahy 6 došlo ke kolizi termínů mistrovství světa a mistrovství Evropy, dokonce třech finálových závodů třech soutěží. Nebyli jsme tak schopni zajistit v sobotu kvalitní startovní pole a museli jsme přejít na pondělí, aby mohli přijet nejlepší závodníci, ale také aby nechyběli nejlepší naši závodníci, protože ti rovněž startují v těchto soutěžích. Myslím, že pondělí není špatná volba. Jak mám odezvy, zájem je veliký,“ vysvětlil ředitel závodu Petr Ondrašík.

České barvy budou hájit Matěj Kůs, Josef Franc, Zdeněk Simota a také Luboš Tomíček nejmladší. Právě pro vnuka jezdce na jehož počest se závod už více jak čtyřicet let koná to bude poslední závod na Markétě na dobu neurčitou.

Podle kuloárních zpráv byl totiž z týmu Olympu vypoklonkován a Memoriál je jeho posledním představením na známem pražském závodišti. Závod na počest Luboše Tomíčka startuje v 19 hodin, Radiožurnál bude o jeho průběhu informovat.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme