Mercedes dominoval kvalifikaci na GP Číny, vyhrál Lewis Hamilton

I do třetího závodu začínající sezony MS formule 1 vyjede z prvního místal Lewis Hamilton. Úřadující světový šampion ovládl v Šanghaji kvalifikaci na Velkou cenu Číny, když o 42 tisícin sekundy porazil kolegu ze stáje Mercedes Nico Rosberga. Třetí skončil Sebastian Vettel z Ferrari.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton vyhrál všechny tři kvalifikace začínající sezony F1

Lewis Hamilton vyhrál všechny tři kvalifikace začínající sezony F1 | Zdroj: Reuters

Lewis Hamilton se v Šanghaji zlepšuje po celý víkend. Ve třetí části kvalifikace dostal svůj čas na 1 minutu, 35 sekund a 782 setin. Zajistil si tak třetí pole position v sezoně a potvrdil, že v časech na jedno kolo je v letošní sezoně neporazitelný.

Britův týmový kolega ze stáje Mercedes Nico Rosberg jezdil v průběhu kvalifikace zhruba o čtvrt sekundy horší časy než Hamilton. V poslední měřené kolo ale zajel bez chyby a zaostal o pouhých 42 tisícin sekundy.

Zlepšuje se i Sebastian Vettel. Překvapivý vítěz závodu z Malajsie skončila na třetím místě, na první řadu mu ale chyběla v kvalifikaci téměř sekunda. Zajel ale lepší čas než oba jezdci Williamsu – Felipe Massa a Valterri Botas získali čtvrté a páté místo na startovním roštu.

Start Velké ceny Číny je v Šanghaji naplánován na nedělní osmou hodinu. Jezdce čeká 56 kol dlouhých 5451 metrů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme