Mercedes vládl kvalifikaci GP Japonska F1, vyhrál Nico Rosberg

Interní souboj pilotů stáje Mercedes pokračuje i během Velké ceny Japonska v Suzuce. První místo na startovním roštu si v kvalifikaci zajistil Němec Nico Rosberg těsně před svým stájovým rivalem Lewisem Hamilton. Za nimi dojeli piloti Williamsu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvalifikaci na GP Japonska vyhrál Nico Rosberg

Kvalifikaci na GP Japonska vyhrál Nico Rosberg | Zdroj: Reuters

První ze tří částí kvalifikace sice vyhrál Lewis Hamilton, v rozhodujícím třetím dvanáctiminutovém úseku pro zajetí co nejrychlejšího času ale kraloval Nico Rosberg, který druhého Hamiltona porazil o 197 tisícin sekundy.

Na startu zítřejšího závodu tak Němec bude stát na prvním místě a bude mít příležitost dotáhnout Hamiltonův náskok na čele pořadí mistrovství světa. Brit má nyní k dobru 3 body.

Druhou řadu na startu obsadí piloti stáje Williams. Na třetím místo totiž dojel Fin Valtteri Bottas se ztrátou 622 tisícin, odstup čtvrtého Felipeho Massy už byl v kvalifikaci více než sekundový. Pátý skončil Fernando Alonso.

Sebastian Vettel po skončení letošní sezony opustí stáj Red Bull

Číst článek

Aktuálnímu mistru světa Sebastianu Vettelovi se v poslední části kvalifikace nedařilo. Krátce poté, co jeho stáj Red Bull oznámi, že ji Vettel na konci sezony opustí, zajel až devátý nejrychlejší čas a odstartuje z páté řady.

Závod v Suzuzce začne zítra v 8 hodin českého času, ohrozit ho může tajfun Phanfone, který má Japonsko plnou silou zasáhnout v pondělí.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Suzuce:
1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:32,506, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,197, 3. Bottas (Fin./Williams) -0,622, 4. Massa (Braz./Williams) -1,021, 5. Alonso (Šp./Ferrari) -1,234, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,569, 7. Magnussen (Dán./McLaren) -1,736, 8. Button (Brit./McLaren) -1,811, 9. Vettel (Něm./Red Bull) -1,926, 10. Räikkönen (Fin./Ferrari) -2,042.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme