Mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje v San Marinu

Třináctým podnikem sezóny dnes pokračuje mistrovství světa silničních motocyklů. Nástrahy čtyřkilometrového okruhu v sanmarinském Misanu čekají ale tentokrát pouze dva české jezdce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena motocyklů

Velká cena motocyklů | Foto: Česká televize

V kubatuře do 125 ccm nelze hledat směrem k VC San Marina nějaká výrazná dramatická překvapení. O vítězství by se mělo prát především, v celé sezoně dominující, španělské trio Marquez, Terol a Espargado.

16 bodů už ale v sezoně stačil nasbírat i český jezdec Jakub Kornfeil a kyjovský rodák by k nim jistě rád přidal další i na okruhu v Misanu.

Výraznější úspěch vyhlíží ve třídě Moto2 také Lukáš Pešek, který tentokrát bude jediným českých zástupcem v této kubatuře. Karel Abraham totiž kvůli vleklým zdravotním problémům trvajícím už od srpnového brněnského závodu, nakonec do závodu nenastoupí.

V královské třídě Moto GP se pak čeká, zda svoji suverenitu potvrdí jednoznačný letošní leader celkového hodnocení Španěl Lorenzo.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme