Mistrovství světa veslařů-juniorů v Račicích

Pokud mohou mladí veslaři mnoha dalším sportovcům něco závidět, pak je to určitě bohatá zásoba příležitostí ke vzájemnému soupeření. Jinými slovy - probíhající juniorský světový šampionát v Račicích je z pohledu samotných účastníků jednou z velmi mála možností, jak poměřit aktuální formu. A čeští reprezentanti samozřejmě nejsou v tomto směru výjimkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS juniorů - veslování.jpg

MS juniorů - veslování.jpg | Zdroj: ČTK

„Pro většinu juniorů je to první větší zkušenost s mezinárodním startem a kolikrát vůbec nevědí, jak dobří soupeři budou,“ Připouští manažer české seniorské reprezentace Dušan Macháček.

Pokud by ale chtěl v řadách našich závodníků hledat výrazné talenty schopné uplatnit se v dohledné době mezi dospělými, je asi poučen výsledky rozjížděk a opravných jízd do té míry, aby zůstával při zemi.

Přehrát

00:00 / 00:00

MS juniorů - veslování.mp3

„Ti nejlepší junioři a juniorky nám odešli v loňském roce do seniorů. V tom letošním máme největší želízko v ohni Jakuba Podrazila, loňského stříbrného medailistu z párové čtyřky juniorů. U ostatních posádek to bude opravdu velký úspěch, když se dostanou do finále A,“ hodnotí mladé české naděje Macháček.

Úpadek zájmů mladých o sport

Nabízí se jistě otázka, zda úbytek špičkových závodníků není signálem klesajícího zájmu mladých o tento náročný sport, který - jak bylo řečeno - obnáší málo závodů a hodně tréninkové dřiny.

„On klesá zájem ve všech sportech, nejen u veslování. Ono to probíhá ve vlnách, někdy se sejde deset vynikajících juniorů. Zatímco letos, když pořádáme juniorské mistrovství světa, tak máme jednoho dobrého skifaře,“ běduje Dušan Macháček.

Tak nebo onak slibuje určitě dnešní maraton semifinálových a finálových jízd zajímavou podívanou. A.P., Radiožurnál.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme