Mladá Boleslav ukázala na Czech Open svoji novou posilu - Jana Natova

Florbalový turnaj Czech Open, který dnes začal v Praze, je mimo jiné také přehlídkou posil jednotlivých týmů na novou sezonu. Nejvýraznější představili dopoledne hráči Mladé Boleslavi - z mistrovských Střešovic získali na šest let reprezentanta Jana Natova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalista Jan Natov

Florbalista Jan Natov | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Honza je podle mě hodně dynamický hráč,“ uvedl na adresu svého dnes už bývalého spoluhráče kapitán a zároveň jeden z trenérů Tatranu Střešovice Milan Fridrich a pokračoval:

„Má výbornou fyzičku, je to rváč, který se hodně snaží, tlačí se do střelby, hodně pohybu, takže si myslím, že fakticky je to jedno z nejlepších levých křídel, které vůbec běhá po palubovkách.“

Jan Natov tato slova potvrdil - v dopoledním premiérovém vystoupení na turnaji proti finskému celku Tapanillan Erä přispěl gólem k výhře Mladé Boleslavi 3:1. V novém klubu se prosadil už po 25 sekundách. Lepší premiéru si snad ani nemohl přát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Florbalisté Mladé Boleslavi získali z mistrovských Střešovic na šest let reprezentanta Jana Natova. Natáčel s ním Pavel Petr

„Byla tam hned situace dva na jednoho, věřil jsem si, vystřelil jsem, spadlo to tam,“ pochvaloval si držitel bronzové medaile z posledního mistrovství světa ve Švédsku.

Zažíval zvláštní pocity. V Mladé Boleslavi už dávno bydlí a klub mu zajistil zaměstnání, jenže definitivní razítko na přestup dostal po čtyřletém působení v Tatranu teprve před několika dny.

„Rozhodně to bylo zvláštní. Doufal jsem, že se to sfoukne hned po konci sezony, ale bohužel to trvalo osm měsíců,“ svěřil se.

Středočeši ale o jeho služby stáli. „Pro nás je strašně důležité, že je to hráč s velkou perspektivou. Je to ročník 92, takže má před sebou ještě spoustu sezon,“ řekl manažer Technology Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

Florbalista Jan Natov (vlevo) | Foto: Pavel Petr

Prozradil také částku spojenou s přestupem. „Náš nejdražší přestup v historii to nebyl. Zhruba před necelým rokem jsme v arbitrážním řízení získali Honzu Jelínka za 175 tisíc a Honza na to k nám přišel o 50 tisíc levněji,“ dodal k jednomu z nejzajímavějších letních přestupů na české florbalové scéně Tomáš Pacák.

Pavel Petr, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme