Mladý tým házenkářů vidí i na drtivé porážce pozitiva

Čeští házenkáři jeli do Francie s cílem nezklamat. A i když na úvod evropské kvalifikace prohráli s velkým favoritem 25:41, ukázali nebojácný výkon. Někteří z hráčů teprve sbírají zkušenosti, a teď se postavili olympijským vítězům a úřadujícím mistrům Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační házenkáři Petr Štochl (vpravo) a Filip Jícha

Reprezentační házenkáři Petr Štochl (vpravo) a Filip Jícha | Zdroj: ČTK

Nabitá hala v Chambéry nadšeně vítala i jednu z největších domácích hvězd Nikolu Karabatiće, který pak s francouzským týmem dokázal svoji kvalitu. A Češi bez několika opor dokázali konkurovat soupeři, dokud měli síly.

„Všechno má svůj proces a je pozitivní, že si kluci mohli zahrát proti takovým hráčům. Byly tam okamžiky, na kterých můžeme dobře stavět,“ těší Jan Filipa, který má za sebou ve dvojici s Danielem Kubešem první zápas v roli reprezentačního trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Chámbery byl s českým týmem Mirko Vasić

Velký prostor dostali při jejich premiéře a značném počtu zraněných mladí házenkáři. „Vzhledem k tomu, že je začátek téhle éry, tak jsem vcelku spokojený, i když prohrát o 16 bodů není ideální,“ potvrzuje kapitán a gólman českého týmu Petr Štochl.

A jedním z mladých hráčů, kteří ukázali svůj možný potenciál, byl plzeňský Petr Linhart. Ten dal osm gólů a byl nejlepším českým střelcem.

„V minulosti jsem hrával křídlo, ale v Plzni jsem přešel na spojku. Rád hraju hodně s míčem. Doufám, že mi tohle pomůže do dalších zápasů potom," říká.

Možnost ukázat získané sebevědomí bude mít Petr Linhart už v neděli, kdy čeští házenkáři nastoupí ve Zlíně proti Makedonii.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme