Motocyklová Grand Prix v Brně prodělává, chce státní podporu

Jako ztrátový podnik hodnotí pořadatelé závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně, přestože o víkendu přilákal na Masarykův okruh rekordních 238 tisíc diváků. Bez státní podpory bude podle nich jen velmi těžké pořádání prestižního podniku nadále udržet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Abrahám

Karel Abrahám | Foto: Motožurnál

Podle jednoho ze spolumajitelů Masarykova okruhu Karla Abrahama staršího dělá Velká cena obrovskou reklamu České republice a proto by na ni, podobně jako v jiných zemích, měl přispět stát.

„Poplatky se natolik zvedají, že my už to asi neufinancujeme. Závody jsou prodělečné, velice prodělečné. A my si klademe otázku, proč všichni kolem nás od hotelů, restaurací, státu mají vydělávat a my, kteří to pořádáme, máme prodělávat,“ uvedl Karel Abraham starší.

Aby Velká cena silničních motocyklů v Brně zůstala, bude podle Abrahama nutné zřejmě omezit jiné závody mistrovství světa. "My se snažíme udržet Grand Prix, ale další mistrovství světa zřejmě vypustíme." Na Masarykově okruhu by tak mohl chybět světový šampionát superbiků, cestovních vozů či Grand Tourismo.

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme