Motocyklový závodník Iannone poprvé v kariéře triumfoval v závodě MotoGP

Italský motocyklový závodník Andrea Iannone zvítězil ve Velké ceně Rakouska kubatury MotoGP a poprvé slaví triumf v královské třídě mistrovství světa silničních motocyklů. Výhru týmu Ducati, který se dočkal prvního primátu od roku 2010, druhým místem podpořil Andrea Dovizioso. Třetí skončil obhájce titulu Jorge Lorenzo před kolegou Valentinem Rossim.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Dovizioso dnes dojel na druhém místě

Andrea Dovizioso dnes dojel na druhém místě | Foto: Jakub Knoll

Velká cena Rakouska se do kalendáře MS vrátila po 19 letech a dnešní dvojité vítězství tovární stáje Ducati nebylo navzdory předchozímu dlouhému čekání na výhru překvapením. Nepříliš technická trať v rakouském Spielbergu totiž motorkám Ducati seděla již od nedávného testování.

Jezdci italské ekipy využili výhodných startovacích pozic a v pořadí Iannone, Dovizioso se rychle ujali vedení. Druhý jmenovaný závodník se sice v 10. kole dostal do čela, nicméně Iannone mu v 21. kole předjetí vrátil a dojel si pro premiérový triumf v MotoGP.

Na bronzové příčce projel cílem Lorenzo, za kterým se umístil Rossi. Až s pátou příčkou se musel smířit lídr šampionátu Marc Márquez, jenž v průběhu víkendu zápasil se zraněním ramene.

Jediný český účastník mistrovství světa silničních motocyklů Jakub Kornfeil v závodě třídy Moto3 nebodoval, když dojel na 19. příčce a nenavázal tak na čtvrtou příčku z předchozího závodu v Německu.

Příštím závodem bude Velká cena České republiky, která se na Masarykově okruhu v Brně uskuteční za týden.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme