MOV pomůže v boji s dopingem, slíbil Thomas Bach při přivítání na Hradě

Nejvyšší světový představitel sportu dnes přijel do Česka a hned zahájil svůj nabitý program. Thomase Bacha, prezidenta Mezinárodního olympijského výboru (MOV), totiž přijal Miloš Zeman. Šéf olympijského hnutí poblahopřál k vítězství českých tenistek ve Fed Cupu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Zeman se před konferencí evropských olympijských výborů setkal s prezidentem MOV Thomasem Bachem

Miloš Zeman se před konferencí evropských olympijských výborů setkal s prezidentem MOV Thomasem Bachem | Zdroj: ČTK

Po formálním přivítání vedli Miloš Zeman a Thomas Bach v soukromí rozhovor o roli sportu. Prezident MOV také pogratuloval k vítězství českých tenistek ve Fed Cupu. Český prezident se následně s novináři už nesetkal, šéf olympismu ano.

Něco přes týden už světový sport řeší také obrovskou dopingovou kauzu ruských atletů. Dokonce se teď objevily spekulace, že nejen ruští atleti, ale celá atletika by mohla být vyřazena z olympijských her. Šéf MOV po setkání neprozradil, zda kauzu řešil také s českým politikem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo z Hradu se po setkání dvou prezidentů přihlásil reportér ČRo Tomáš Kohout

„Všechno to jsou spekulace. Já jsem moc spokojený, že IAAF ustanovila výbor, který bude sledovat pokrok Ruska. Světová antidopingová asociace také ukázala, že je připravena vše kontrolovat a pomáhat, aby ruský sport odpovídal mezinárodním pravidlům,“ volil Thomas Bach diplomatickou odpověď.

V boji proti dopingu v atletice může pomoci i jeho organizace. „Už dříve jsem doporučil, aby byl celý antidopingový program oddělený od sportovních organizací. MOV dá jasné návrhy, jak by mohl být antidopingový program mnohem účinnější, lépe řízený a průhledný,“ prohlásil prezident MOV.

Thomas Bach je v Praze hostem na setkání evropských olympijských výborů, které potrvá do neděle.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme