Musíme držet naše sportovní srdce nahoře, varuje Jícha národní tým před odevzdaností

I druhý zápas v závěrečné přípravě na mistrovství světa čeští házenkáři prohráli. Po utkání ve Stuttgartu podlehli domácímu Německu také v Mannheimu, tentokrát 22:27. A souboj ukázal některé nedostatky národního týmu v zápasech proti silným mužstvům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha

Filip Jícha | Zdroj: ČTK

Tým trenérů - a ještě donedávna opor reprezentace - Daniela Kubeše a Jana Filipa ukázal v generálce na světový šampionát dobré momenty. Jenže chvílemi se přestalo dařit, hlavně v útoku, a Němci dominovali

„Když se dostaneme do situací, jako jsme se dostali, tak naše hra nesmí jít tak strmě dolů,“ popsal Jan Filip jeden z problémů českého výběru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Filip Jícha varuje české házenkáře před odevzdaností v zápasech se silnými soupeři

Proti silným protivníkům nevydrží relativně mladý národní tým držet stabilní výkonnost a začne spoléhat na dvě zkušené opory - Filipa Jíchu a Pavla Horáka.

„Když se dostaneme pod stres, tak mám pocit, že Filip s Pavlem to chtějí vzít na sebe a pomoct tak týmu. Hra se nám ale pak malinko rozpadá. V tomhle smyslu je Filip dál než Pavel, dokáže spoluhráčům pomoct. Pavel do toho zase dává úplné maximum,“ oceňuje trenér Daniel Kubeš dvojici Horák-Jícha.

Dvojice tahounů se tak dostává pod obrovský tlak, na ten jsou ale oba házenkáři zvyklí z bundesligy. Většina ostatních českých hráčů, na rozdíl třeba od Němců, sbírá zkušenosti z takto těžkých zápasů jen v reprezentaci.

„Musíme si pořád držet naši úroveň a nechtít jít skokově pět kroků dopředu. Musíme se posouvat po kroku a držet naše sportovní srdce pořád nahoře,“ popisuje Filip Jícha, že je potřeba ukázat za každé situace odhodlání a nepropadnout - jeho slovy - sportovní odevzdanosti.

Platit to bude hlavně na mistrovství světa.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme