Musíme hrát na hranici možností, vědí florbalisté před semifinále MS s Finskem

Florbalisté stojí na mistrovství světa před branami finále. Aby je otevřeli, musí uspět v konfrontaci s favorizovanými Finy. Zápas ve švédském Göteborgu začíná ve třináct hodin, necelý den po vítězném čtvrtfinále s Dánskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K úspěchu proti Finsku může pomoci i obětavá práce v obraně

K úspěchu proti Finsku může pomoci i obětavá práce v obraně | Foto: Martin Fousek

Pro finský výběr hovoří statistiky. Seveřané dvakrát vybojovali na mistrovství světa zlato. Češi je na šampionátu porazili pouze v roce 2002. Ještě o dva roky starší je remíza 2:2. Zbylých 5 zápasů na MS vyhráli Finové.

„Určitě mají dobře promixovaný tým, jsou tam staří i mladí kluci. Budou hodně agresivní, jejich obrana 1-2-2 je hodně nepříjemná, budou chodit do tlaku,“ ví útočník českého výběru Milan Tomašík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Recept na finské florbalisty zjišťoval před semifinálovým zápasem reportér ČRo Pavel Petr

„Musíme se s tím vypořádat, hrát balonky dopředu, pod tlakem hrát situace jeden na jednoho a nedělat zbytečné chyby. Víme, že s nimi můžeme hrát, ale jen, když podáme výkon na hranici našich možností,“ ví florbalista, který se potýkal se zraněným kolenem.

Na šampionátu si finské zápasy nenechal ujít. „Jsou ve formě, viděli jsme jejich zápas se Švédy i s Nory, kdy si to pohlídali. Myslím, že jsou taky v pohodě,“ tuší Tomašík.

Čtvrtfinále s Dánskem prý Čechům mnoho sil prý nesebralo. Bezprostředně po zápase ale nikdo regeneraci nepodcenil. „Bazén, vířivka, krátká sauna, ruce obou masérů, dobrá večeře a hlavně se hodně a dobře vyspat,“ vyjmenoval nejdůležitější prvky asistent Zdeněk Skružný.

Je jasné, že půjde o úplně jiný zápas, než bylo čtvrtfinále. „Nedá se to porovnávat. Nepamatuji si, že bychom hráli s takhle defenzivně laděným soupeřem. Finové určitě tohle hrát nebudou, takže bych na ten zápas zapomněl,“ soustředí se asistent trenéra Cepka.

Zápas začíná v jednu hodinu odpoledne. Radiožurnál z utkání nabídne aktuální vstupy. Na streamu Český rozhlas Sport a na stránkách zpravy.rozhlas.cz pak uslyšíte přímý přenos celého zápasu.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme