Musíme zapomenout a koncentrovat se, burcuje Satoranský před bojem s Lotyši

Čeští basketbalisté odehrají na mistrovství Evropy nejvyšší možný počet zápasů. Přestože o medaile hrát ve Francii už nebudou, je i pro ně tím nejdůležitějším utkáním ze všech právě až to dnešní deváté proti Lotyšsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský je na ME jednou z největších opor českého výběru

Tomáš Satoranský je na ME jednou z největších opor českého výběru | Zdroj: ČTK

„Je to velice náročné a myslím, že už to všichni cítíme. Teď si musíme rychle odpočinout a hlavně nabrat síly,“ zmiňuje Tomáš Satoranský únavu z nabitého programu českého týmu v posledních dnech.

Na evropském šampionátu bude duel s Lotyši pro Čechy už devátým a navíc třetím v posledních třech dnech. Lotyši přitom mohli odpočívat před dnešním zápasem o tři hodiny déle.

Přehrát

00:00 / 00:00

I v souboji o sedmé místo jde basketbalové reprezetanci o hodně. Od Tomáše Satoranského to zjistil reportér ČRo Michal Jurman

„Pro nás bude důležité zapomenout na výsledky předtím a zkoncentrovat se na tenhle boj. Byla by škoda, kdybychom po tomhle úspěchu skončili osmí,“ burcuje rozehrávač Barcelony.

Sedmé místo totiž zaručí Čechům účast na olympijském kvalifikačním turnaji a zároveň je přímo dostane i na následující evropský šampionát pořádaný za dva roky. Oběma soupeřům, kteří jsou shodně nejpozitivnějšími překvapeními letošního mistrovství Evropy, tak půjde opravdu o hodně.

Odveta i boj o olympijskou kvalifikaci. Basketbalisté podruhé narazí na Lotyše

Číst článek

Kdo zachová více pevné nervy, bude moci slavit. „Začíná to v šatně. Musíme být všichni spolu a podpořit se do toho, abychom zápas vyhráli jako tým,“ přiznává Tomáš Satoranský, že více než o aktuální formu půjde dnes v duelu s Lotyši o mentální připravenost na důležitost okamžiku.

V utkání, které začíná v 18 hodin a 30 minut, navíc budou chtít Češi oplatit Lotyšům porážku ze základní skupiny. Náš web zápas o sedmé místo z ME nabídne na streamu.

 

One moment from yesterday... We lost but still fighting for the Olympics!

Video zveřejněné uživatelem Tomas Satoransky (@satoransky),Zář 17, 2015 v 1:02 PDT

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme