Myslel jsem na manželku, svěřil se Štybar po vítězství v 6. etapě Tour

Cyklista Zdeněk Štybar zažívá fantastickou premiéru na Tour de France. Hned při své první účasti na nejslavnějším závodu světa se radoval z etapového vítězství. V dojezdu do francouzského Le Havru triumfoval po pádu celkově vedoucího týmového kolegy Tonyho Martina, který si při hromadné nehodě zlomil klíční kost a z Tour odstoupil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Zdeněk Štybar se raduje z vítězství v šesté etapě Tour de France

Český cyklista Zdeněk Štybar se raduje z vítězství v šesté etapě Tour de France | Zdroj: ČTK

Volným překladem „Sakra dobrý“ a „Díky, kámo!“ Tak se plácali po zádech bývalý mistr světa na silnici a stále ještě dobrý spurtér Mark Cavendish se spolujezdcem z týmu Etixx-QuickStep Zdeňkem Štybarem.

Čirá radost z obou přímo tryskala. Ovace slyšel Zdeněk Štybar i v doprovodu bodyguardů směrem k vyhlášení.

Než na to došlo, zahlásil do světa své pocity dvěma větami v angličtině a češtině a šel se upravit do camperu. Potom dostal Zdeněk Štybar kytici, cenu a polibky od hostesek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český cyklista Zdeněk Štybar vyhrál 6. etapu Tour de France. O prvenství bojoval tvrdě, následný shon zvládl s lehkostí. Natáčel T. Kohout

V rozhovorech opakoval anglicky totéž o tom, jak útočil, pokaždé pro někoho jiného.

„Jako poslední? Měli jste tam být jako první,“ rýpnul si přátelsky vítěz, když se dostal k česko-slovenské skupince. Věděl, že pořadí a práva pro rozhovory se neřídí podle národností a alespoň měl chvíli na zpracování dojmů.

„Až teď mi pomalinku začíná docházet, že se mi to konečně povedlo, takže jsem se teď malinko uklidnil a můžu si to užívat,“ pravil Zdeněk Štybar.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Livarotu odstartovala 7. etapa Tour de France. Vydal se na ni i včerejší vítěz Zdeněk Štybar. Mluvil s ním reportér T. Kohout

Později přirovnával triumf k prvnímu titulu mistra světa v cyklokrosu, ale už když vítězně projížděl cílem, bylo vidět, na koho myslí. Políbil si pravé zápěstí.

„Když manželka porodila Lewise, dala mi náramek, kde jsou písmena ZLI, takže jsem myslel samozřejmě na ni, protože v pátek budou Lewisovi dva týdny a manželka to nemá zrovna jednoduché, když jsem odjel po dvou dnech, co jsme byli doma,“ poklonil se své ženě Ine Zdeněk Štybar, vítěz šesté etapy Tour de France.

Mapa cyklistického závodu Tour de France 2015 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme