Na beachvolejbalovém MS čeká Maki a Kiki silná Kanada, druhý český pár slabá Uruguay

Do druhého hracího dne beachvolejbalového mistroství světa vstoupí české páry na první pohled v rozdílných pozicích. Sluková s Kolocovou svou skupinu vedou, Bonnerová s Hermannovou tu svou uzavírají. Jenže, při bližším pohledu tak daleko od sebe obě české dvojice nejsou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Bonnerová a Markéta Hermannová na mistrovství světa v Nizozemsku

Martina Bonnerová a Markéta Hermannová na mistrovství světa v Nizozemsku | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Maroko porazí všichni a budou tak mít výhru, kterou my už máme. Pak bude záležet, jak se mezi sebou popereme s Kanadou a Polskem. Tady jsou šance vyrovnaný a bude záležet, jak to vyjde ten den, jaká bude aktuální forma,“ uvědomuje si Kristýna Kolocová, že sobotní snadné vítězství nad slabým marockým týmem nic neznamenalo.

Pokud totiž oba další zápasy, jak ten dnešní s Kanaďankami Broderovou a Valjasovou, tak ten pondělní s Kolosinskou a Brzostekovou z Polska prohrají, mohou skončit třetí a modlit se, aby se vešly mezi osm nejlepších celků na třetích místech dvanácti skupin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na bechvolejbalovém MS čeká Markétu Slukovou a Kristýnu Kolocovou silná Kanada, druhý český pár Barboru Hermannovou - Martinu Bonnerovou slabá Uruguay

Pravdou je, že k tomu by jim měla přeci jen pomoci velmi vysoká výhra z prvního duelu, ve kterém marockým soupeřkám dovolily získat v součtu obou setů jen deset bodů.

„Je to veliké vítězství, o hodně bodíků, které jsou cenné a pak se budou počítat. Chceme porazit i další dva týmy a víme, že je dobrou hrou porazit umíme. Postupují první dva a osm nejlepších celků ze třetích míst, takže budeme bojovat o každý bod, o každý set,“ burcuje Markéta Sluková.

Vyhlídky druhého českého páru na šampionátu jsou i přes úvodní prohru s Venezuelou podobné.

Sluková s Kolocovou si na úvod MS dobře zatrénovaly, Bonnerová s Hermannovou prohrály

Číst článek

Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou ale musí zvládnout dnešní duel s papírově nejslabším týmem skupiny Gomezovou a Nietovou z Uruguaye. Ba co víc, potřebují je porazit pokud možná co největším rozdílem.

„Musíme na ně vlítnout a sesekat je. Půjde nám o co nejlepší skóre a musíme začít úplně jinak, než jsme hrály teď,“ říká Barbora Hermannová.

Markéta Sluková (vlevo) s Kristýnou Kolocovou se radují po prvním zápase na MS v Polsku (Ilustrační foto) | Foto: Jaroslav Bartoš

„Neznáme je, nikdy jsme je neviděly a tak na ně nemáme ani žádnou taktiku. Ale podle toho, co jsme hrály, tak to bude jenom o nás, o naší hře,“ doplňuje Martina Bonnerová.

Času na přípravu budou mít české beachvolejbalistky dostatek. Jejích zápas totiž začne až ve 20 hodin. To Maki a Kiki se na centrálním kurtu přestaví proti Kanaďankám už od 15 hodin.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme