Na boty jí kapala krev, bod získala Kossányiová i s rozbitým nosem

Ve volejbale se jen občas stane, že by v utkání museli ze hřiště vytírat krev. Bylo to k vidění na evropském šampionátu volejbalistek, kdy ve třetím setu na konci duelu s Německem vypadala Andrea Kossányiová jako ragbistka. Její zarputilost, při které si málem zlomila nos, krutou prohru neodvrátila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Kossányiová bojovala za cenu krvavého zranění (archivní foto)

Andrea Kossányiová bojovala za cenu krvavého zranění (archivní foto) | Foto: FIVB

„Srazily jsme se hlavami a ležely jsme. ‚Vinci‘ (nahrávačka Pavla Vincourová, pozn. red.) se oklepala a šla dál. Já jsem viděla, jak mi krev kape na botu, ale řekla jsem si, že nebudu za krávu a jdu dál. Ještě mi to nahrála a položila jsem to,“ popisuje Andrea Kossányiová okamžik z konce třetího setu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední bod proti Německu získala česká volejbalistka Andrea Kossányiová s nasazením vlastního zdraví

Za stavu 16:23 ve třetím setu se po smeči Veroniky Trnkové odrazil míč zpět na českou stranu. Vincourová s Kossányiovou se po něm obě vrhnuly a i po srážce a krvavém zranění získaly poslední český bod. „Zlomené to není, už jsem byla na rentgenu,“ uklidňuje smečařka.

Po utkání okamžitě zamířila rovnou do nemocnice v Eindhovenu, kde vyšetření ukázalo, že zranění, i když náraz vypadal opravdu hrozivě, není vážné.

To je ale jediná pozitivní věc, kterou si české volejbalistky mohly odnést z duelu s Německem. To se sice pyšní dvěma stříbry z posledních šampionátů, ale letos bylo k poražení.

„Netajím se tím, že jsem si myslela, že na Němky budeme mít. Jelikož náš teď už nečeká žádný lehčí soupeř, tak jsem zklamaná. Ale ještě jsme nevypadly,“ burcuje kapitánka Helena Havelková.

Po nevýrazném výkonu a jasné prohře 0:3 Češky sice z turnaje nevpadly, ale skončily ve skupině D třetí, a tak narazí v osmifinále v Antverpách na domácí Belgii, což bude zítra od 17 hodin a 30 minut dost těžký soupeř.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme