Na cestách je v NBA volnější program než v Evropě, v letadle se nemačkáme, porovnává Satoranský

Když bude mít basketbalista Tomáš Satoranský s Washingtonem úspěšnou sezonu, nastoupí v součtu s přípravou až ke stovce zápasů během devíti měsíců. K tomu každé druhé utkání odehrají týmy NBA v halách soupeřů, a tak aby časté a dlouhé přesuny daly hráčům zabrat co nejméně, je pro ně na cestách připraven ten největší luxus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v duelu proti Memphisu

Tomáš Satoranský v duelu proti Memphisu | Zdroj: Reuters

„Parkujeme prakticky přímo vedle letiště, projdeme rychlou kontrolou a může se letět,“ líčí český basketbalista.

Vlastní soukromé letadlo tým Wizards nemá. Oproti přesunům při svých začátcích ve Španělsku si Tomáš Satoranský ale nemusí přát, aby na něj vyšlo prostornější místo u dveří.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Satoranským o cestování v NBA mluvil reportér ČRo Marek Augustin

„Je to obrovské a ty letadla vypadají uvnitř také jinak. Vepředu je hráčská sekce, kde máme strašně moc místa. Nikdo neřeší, jestli je člověk připoutaný a jestli je na telefonu. Je to příjemné cestování.“

Zavazadla, o která se hráči po zaparkování před terminálem už nemusí starat, vynáší portýři v cílových městech na pokoje pro jednoho. Přitom například i na evropském šampionátu přitom platí, že reprezentanti spí po dvou.

„Když se cestuje, tak člověk nemá na pokoji spolubydlícího, takže teď chápu Američany, kteří přijdou do Evropy, že jim to vadí. Člověk má na pokoji svobodu,“ vysvětluje Satoranský.

A ještě jednou použil bývalý basketbalista USK Praha, Sevilly a Barcelony příměr s Evropou.

„Hráč má program prakticky úplně volný. Přijede na hotel z letiště a jediný co řeší je, kdy má být v autobuse před odjezdem na první střelecký trénink. V tomto je to úplně jiné, protože v Evropě je po celou dobu týmový harmonogram. Chodí se týmově na jídla nebo na video,“ říká Tomáš Satoranský, aktuálně jediný Čech, který v zámoří cestuje na zápasy prestižní NBA jako její hráč, a ne jen jako fanoušek.

Marek Augustin, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme