Na MČR v beachvolejbalu může dojít k prvnímu souboji Slukové s Kolocovou

Vrchol domácí beachvolejbalové sezony je na programu o nadcházejícím víkendu. Hodně pozornosti ale MČR poutá už teď. Mohlo by na něm totiž dojít na první vzájemný souboj bývalých spoluhráček - Kristýny Kolocové a Markéty Slukové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ditetu nedržíme, ale masem se nepřejídáme, říkají Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Ditetu nedržíme, ale masem se nepřejídáme, říkají Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Oba nově složené páry se na turnaj přihlásily, i když Sluková s Hermanovou na rozdíl od Kolocové se Skalníkovou až poslední možný den.

Váhaly asi i proto, že se chystají teď v týdnu ještě představit na Grand Slamu v Polsku a jejich pražská účast tak bude záviset na délce jejich účinkování v Olštýnu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na MČR v beachvolejbalu by mohlo dojít na první souboj Markéty Slukové a Kristýny Kolocové

„Asi nás jednou vzájemný duel čeká, ale zatím o tom nepřemýšlím. Až nastane, tak nastane, není to tak, že bych se chtěla někomu mstít. Budu chtít Markétu porazit, ale stejně tak chci porazit každého jiného soupeře. Možná to bude trochu nepříjemnější, ale letos si myslím, že tato situace nepřijde,“ říkala ještě nedávno Kristýna Kolocová.

Jenže pokud Hermannová se Slukovou nebudou úspěšné v úterní kvalifikaci na už zmiňovaném Grand Slamu Světového okruhu, přislíbili organizátorům MČR účast a ihned by se staly největšími favoritkami na vítězství.

To v mužské části pavouka předseda českého volejbalového svazu Zdeněk Haník vyhlíží zejména souboj dvou aktuálně nejlepších českých dvojic, které ovšem budou také startovat v Polsku.

„Pro mě jsou stále Kubala s Hadravou vyhranější, ale jestli se budou držet Dumek s Kufou, tak je můžou přehrát,“ předpovídá Haník. Definitivně jasno o složení všech 16 mužských a ženských párů bude až ve čtvrtek kolem 12 hodiny.

O den později už jsou na programu první zápasy ve sportovním areálu v Záběhlicích a finálová klání se pak uskuteční v neděli na neobvyklém místě - před obchodním centrem na Černém mostě, kde je přichystaný i bohatý doprovodný program.

 

Tak nakonec 3.místo na domácím Super poháru. Hezky jsme si s Háňou zahrály. Hani, díky! Semifinále nám bohužel nevyšlo,...

Posted by Kristýna Kiki Kolocová on 16. srpen 2015

„Těším se moc, protože první dva dny to bude na domácích kurtech, kde už tři roky trénuji a jsem tady moc ráda. Černý most mě přijde jako skvělý nápad, protože to může beachvolejbal ještě více spojit s městem a s lidmi,“ těší se Kristýna Kolocová a souhlasí s ní i Zdeněk Haník.

„Je to krok správným směrem. Beachvolejbal je show, a když tady nemáme moře, tak musí volejbal tam, kde jsou lidi.“

Jakub Kanta, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme