Na oficiálních výsledcích byla Hilgertová pod čarou i po protestu. Dlouhé čekání skončilo postupem

Ze všech vodních slalomářů na mistrovství Evropy je suverénně nejstarší, takovou situaci ale ještě nezažila. 47letá kajakářka Štěpánka Hilgertová ani půlhodinu po konci kvalifikace nevěděla, jestli postoupila. Nakonec ale dvojnásobná olympijská vítězka v dnešním semifinále nebude chybět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii | Foto: Martin Kovařík

„Viděla jsem, že jsem postoupila s odřenými zády. Už jsem se nabuzovala: Zkus to v neděli líp! Načež jsem se dozvěděla, že žádná neděle nebude.“

Štěpánka Hilgertová totiž nejdřív figurovala na posledním postupovém místě, rozhodčí jí pak ale přičetli další dvousekundovou penalizaci. Proti tomu Češi hned podali protest, jenže než ho jury vyhodnotila, hlavní rozhodčí omylem vyvěsil oficiální výsledky s Hilgertovou pod čárou postupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štěpánka Hilgertová dlouho nevěděla, jestli na ME postoupila do semifinále. Bylo to nepříjemné, přiznala

Nastalo dlouhé čekání.

„Bylo dlouhé a bylo nepříjemné. K sportu to ale tak trochu patří,“ říká legenda českého sportu.

Do semifinále se místo 20 podívá nakonec 21 kajakářek, kromě Hilgertové tedy také Francouzka Bouzidiová, i ta zažila podobné emoční vypětí. Na českou veteránku sice těsně nestačila, podle chybných oficiálních výsledků ale ano, a tak se po chvíli - už oprávněně- i Bouzidiová mohla radovat z účasti v semifinále.

„Je to správné rozhodnutí. Podpořila bych ho kdykoliv, kdyby taková situace nastala,“ souhlasí Hilgertová s přístupem jury.

Teď je tedy Štěpánka Hilgertová v semifinále, pro své příznivce ovšem ani tak moc povzbudivou zprávu nemá. Chuť do závodění jí prý nechybí, forma ale ano.

„Tuším, že díru do světa úplně neudělám. Chtěla bych ale jet lépe než v kvalifikaci. Uvidíme, jestli se mi to povede,“ nechá se překvapit dvojnásobná olympijská vítězka.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme