Na olympiádě jsem schopen vyrovnaně bojovat skoro s každým, tvrdí judista Petřikov

Judista Pavel Petřikov obsadil na evropském šampionátu dělené deváté místo. Do žebříčku si český reprezentant připsal 48 bodů a může tak nahlásit míry oficiálního oblečení pro olympijské hry v Riu, které má po dnešku téměř jisté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Pavel Petřikov

Judista Pavel Petřikov | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Už je to tam,“ usmíval se i přes vypadnutí v osmifinále evropského šampionátu Pavel Petřikov. Účast na olympijském turnaji už by mu neměla uniknout.

„Myslím, že už ne. Co jsme rychle koukali na žebříček, tak dva, co byli přede mnou, povypadali v prvním kole, takže jsem se tímhle výsledkem určitě dostal na minimálně na osmnáctou, devatenáctou příčku. Zbývají sice ještě dva turnaje, ale nemyslím si, že by mě to mělo ohrozit,“ říká Petřikov.

Přehrát

00:00 / 00:00

S judistou Pavlem Petřikovem mluvil reportér ČRo Pavel Kadeřábek

Světový žebříček se uzavře 31. května. Do Ria postupuje 22 nejlepších judistů každé hmotnostní kategorie a každá země může mít jen jednoho zástupce. Ve váze do 60 kilogramů je Petřikov dlouhodobě nejlepším Čechem a postup by mu už opravdu uniknout neměl, takže může směle spřádat plány na závěrečnou přípravu.

„Abych byl úplně přesný, tak nevím, jaký je plán. Před mistrovstvím Evropy se spekulovalo, že bych jel do Ázerbájdžánu na grandslam, ale uvidíme. Myšlenky už ale budou pomalu směřovat k olympiádě. Myslím, že tam bude soustředění buď v Japonsku, nebo v Koreji, kde se zaměříme na zápasovou přípravu s těmi nejlepšími japonskými a korejskými judisty, což je vždycky hodně výživné,“ ví český judista.

Do Ria navíc Petřikov rozhodně nemusí odlétat bez ambicí na úspěch. Ukázalo to i jeho vystoupení na mistrovství Evropy. Litevce Klokova porazil na ippon a s jedním z favoritů na olympijskou medaili Arménem Datvjanovem svedl vyrovnaný souboj, když prohrál těsně na vyšší počet trestů 1:2.

„Bude to znít možná sebevědomě, ale když mi to sedne, tak jsem schopný jít vyrovnaně s většinou lidí, co tam bude. Bude ale záležet na tom, kdo udělá ten poslední krůček. Doufám ale, že se mi na olympiádě podaří vyhrát nějaké zápasy,“ věří Pavel Petřikov.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme