Na školu jsem roky kašlal, přiznává Prskavec. Jednou chce být trenérem, tak nastoupil na vysokou

Titulů má spoustu: z těch nejcennějších jsou to mistr světa a Evropy. Teď začal vodní slalomář Jiří Prskavec bojovat o titul jiného druhu. Stal se vysokoškolákem. Jeho spolužáky ve vyšších ročnících jsou třeba i další olympijští medailisté Lukáš Krpálek a Ondřej Synek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec mladší byl hostem Radiožurnálu

Jiří Prskavec mladší byl hostem Radiožurnálu | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Teď jsem měl první víkend a bylo to super. Už je ze mě vysokoškolák,“ chlubí se Jiří Prskavec. U spousty dalších sportovců by tohle nebylo nic zvláštního, ale u Jiřího Prskavce to může překvapit. Na studium na gymnáziu potřeboval kvůli enormnímu vytížení místo čtyř sedm let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tentokrát na jako slalomáře, ale jako vysokoškolského studenta zpovídal Jiřího Prskavce reportér ČRo Jan Suchan

„Poslední rok už jsem byl zodpovědnější a trošku víc jsem si to hlídal. V letech předtím to pro mě nebyla priorita a trošku jsem na to kašlal. Teda ne trochu, hodně,“ přiznává olympijský medalista.

Teď na soukromé vysoké škole dálkově studuje obor sportovní a kondiční specialista stejně jako další dva olympijští medailisté Lukáš Krpálek s Ondřejem Synkem, kteří už ve studiu pokročili. Nováčky jsou vedle Prskavce třeba i veslaři Lukáš Helešic a Jakub Podrazil.

„To, co jsme měli, mě docela bavilo. Ze sportů jsme měli plavání a gymnastiku, z předmětů mi přišly zajímavé všechny předměty, kromě anatomie,“ našel si neoblíbenou látku.

Ve 23 letech je na to ještě brzo, ale třeba se jednou po skončení závodní kariéry stane z Jiřího Prskavce i díky vysoké škole trenér.

„Nevím, jestli bych chtěl trénovat starší. Chtěl bych třeba vychovávat děti od žáků a v juniorech je pustit dál. Samozřejmě bych chtěl vychovat olympijského vítěze, ale nebude to ten hlavní cíl,“ plánuje do daleké budoucnosti Jiří Prskavec.

Kdyby přece jen trénoval dospělé, má laťku nastavenou hodně vysoko. Jeho otec ho totiž zatím nedovedl právě pouze k olympijskému zlatu. Ostatní tituly ve vodním slalomu už čerstvý vysokoškolák má.

 

Tahle fotka je prostě Co říkáte? @lukaskrpalek #malejavelkej #judo #kayak #finallyhigher Díky @jana_mensatorova za

Fotka zveřejněná uživatelem Jiří Prskavec (@jiriprskavec),Říj 5, 2016 v 12:52 PDT

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme