Na trať olympijského běhu vyrazí i Knapková, Maslák nebo Neumannová

Více než 24 tisíc lidí dnes vyrazí na jednu z tratí olympijského běhu. Sportovat se bude ve dvaceti městech po celé České republice a už teď je jasné, že popularita akce v letošním roce výrazně stoupla. Loni se totiž v patnácti městech zúčastnilo „jen“ asi 15 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běh (ilustrační foto)

Běh (ilustrační foto) | Foto: Josiah Mackenzie

„Ředitel závodu Imrich Bugár tvrdil, že bychom měli atakovat rekord, který je z brazilského Ria, tuším asi 320 tisíc běžců,“ říká předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

„Obávám se, že to letos určitě neatakujeme, ale zase je to pro nás výzva,“ mluví Kejval s nadsázkou o slovech bývalého mistra světa v hodu diskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důležitou roli dnes bude mít vysílání Radiožurnálu. Skrze něj vyrazí současně ve dvaceti městech po celé republice tisíce sportovců do olympijského běhu

Je ale pravděpodobné, že se dosavadní počet běžců ještě o dost zvýší, protože ve většině měst se můžou vytrvalci přihlásit na místě závodu mezi 14. a 17. hodinou. Výjimkou jsou kvůli naplněné kapacitě města Brno, Cheb, Most a Kostelec nad Orlicí.

Důležitá pak bude 18. hodina, kdy díky Radiožurnálu odstartují všichni společně.

„Unikátní záležitostí tohoto běhu bude právě start prostřednictvím Radiožurnálu. Ve všech městech bude závod odstartován právě výstřelem přes Radiožurnál,“ popisuje marketingový ředitel Českého olympijského výboru Marek Tesař start, který vedle vytrvalců na pražské Ladronce vyšle na tratě po celé republice i všechny ostatní.

Společně se sportovními nadšenci si pohodovou atmosféru maximálně 10 kilometrů užijí i známé osobnosti. V Praze poběží například olympijská vítězka, skifařka Mirka Knapková, halový mistr světa na čtyřstovce, sprinter Pavel Maslák a muzikant Richard Krajčo, v Českých Budějovicích pak olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

Simona Bartošová, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme