Na univerziádě cinkaly medaile, na MS se ale s formou potkala jen Závadová

„Hodně štěstí, makejte!“ Přesně takový nápis má na dveřích pokoje v dějišti mistrovství světa nalepený česká plavkyně Barbora Závadová a může si to dovolit. Sama totiž štěstí nevyhlíží, formu vyladila na světový šampionát ideálně, na rozdíl od některých svých kolegů. Ti totiž potvrzují, že přijet maximálně připravený na světový šampionát, je zrovna letos extrémně obtížné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barboru Závadovou čeká na plaveckém MS její poslední start na nejsilnější trati 400m polohově

Barboru Závadovou čeká na plaveckém MS její poslední start na nejsilnější trati 400m polohově | Foto: Michal Jurman

„V Koreji jsem byla schopná výkon v poslední stovce vygradovat. Teď byla o dost pomalejší,“ hodnotila Martina Moravčíková výkon a 22. místo na prsařské dvoustovce v odlesku nedávného vystoupení na univerziádě, kde na této trati vybojovala bronzovou medaili.

A podobně nepřemýšlí sama. „Odvedla jsem tam 110 procent, pak byly další závody. Možná jich bylo hodně a univerziáda mi akorát narušila mistrovství světa,“ přiznala znakařka Simona Baumrtová.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými plavkyněmi na MS v Kazani o načasování formy mluvil Michal Jurman

Narážela mimo jiné na to, že konec univerziády v Jižní Koreji od začátku plaveckého mistrovství světa v Rusku dělilo letos přesně pouhých deset dní.

„Byla jsem fakt nervózní, že se mi to nepovede, že pojedu mnohem hůř,“ podotkla Barbora Závadová, která si z medailového univerzitního trojlístku dokázala jako jediná přivézt na světový šampionát vynikající formu.

Na domácím šampionátu v meziobdobí mezi univerziádou a mistrovstvím světa totiž nešetřila starty a polykala tvrdé tréninkové dávky kouče Jaroslava Strnada.

Pokaždé mi chybí kousíček, litovala na MS plavkyně Simona Baumrtová

Číst článek

Že to byl správný recept na udržení formy, potvrdili oba v Kazani už dvakrát překonaným českým rekordem na polohové dvoustovce.

„Určitě mě to potěšilo, když se dokážu zlepšit o jednu a půl vteřiny, tak doufám, že i na čtyřstovce by to mohlo být fajn,“ naráží ostravská rodačka na svůj dnešní poslední start na šampionátu, během kterého se pokusí vylepšit své 12. místo z poloviční trati.

Vzkaz na dveřích pokoje Barbory Závadové na plaveckém světovém šampionátu | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme