Na úvod světového šampionátu hrají čeští florbalisté s Itálií

Vybojovat na mistrovství světa ve Finsku medaili. Takové přání mají florbalisté České republiky. Jejich prvním soupeřem bude v pravé poledne celek Itálie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tatranu Střešovice Tomáš Kafka

Brankář Tatranu Střešovice Tomáš Kafka | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Na základě papírových předpokladů by Itálové neměli příliš zlobit. Podle hlasů z české kabiny bude důležitý rychlý úvodní gól, který by tým nastartovat k očekávanému vítězství. Je o tom přesvědčen i gólman Tomáš Kafka.

„Máme dost kreativních a útočních hráčů. Já osobně se nebojím toho, že by se nám nedařilo dávat góly, já se bojím, že nebudeme dobře bránit," varuje Kafka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští florbalisté vstoupí do MS zápasem s Itálií

Česká jednička mezi tyčemi si zároveň nemyslí, že právě se slabšími soupeři by tým vedený trenérem Tomášem Trnavským měl mít problémy. Pro brankáře ovšem tyto duely skrývají jedno nebezpečí.

„Slabší soupeři jsou těžcí v tom, že vystřelí jednou za deset minut, ale o to víc se na tu šanci soustředí a snaží se ji využít," říká brankář národního týmu.

Možná i proto taková utkání Tomáš Kafka příliš v lásce nemá.

„Jsou to takové nepříjemné zápasy, já je rád nemám. V minulosti když jsme byli v pozici těch slabších my třeba proti Švédům, Finům, tak ti golmani se proti nám příliš nevyznamenali," připomíná Kafka a dodává:

„Bylo to právě proto, že si golmani nesáhli na balon a najednou tam utíká Aleš Zálesný do brejku a vyšle skvělou nechytatelnou střelu. Když brankář není v permanenci, tak si na ni nesáhne a rázem to podrývá jeho sebevědomí."

Ze čtyř základních skupin přitom postoupí do čtvrtfinále vždy dva nejlepší celky. Ve skupině D je vedle České republiky adeptem na účast ve vyřazovacích bojích Norsko.

Pavel Petr, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme