Na volejbalovém MS skřípe organizace. Vybudí to Čechy?

Dva čtvrtfinálové zápasy rozhodnou o tom, o jaké celkové umístění budou hrát čeští volejbalisté na světovém šampionátu. Soupeřem jim budou týmy Brazílie a Německa. Český tým se ale bude muset vyrovnat nejen se soupeři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté slaví vítězství nad USA

Čeští volejbalisté slaví vítězství nad USA | Zdroj: ČTK

Pokud chtějí čeští hráči uspět, musí podat v obou zápasech výkony na hranici svých možností. K tomu se ale musí oprostit i od okolních vlivů, které je nemohou rozptylovat.

Zapomenout tak musí na ne zrovna ideální ubytování v hotelu Four Points nedaleko Říma, kde jsou jako jediná ze šesti ubytovaných výprav rozstrkáni po celém hotelu. Když se chce na pokoji navštívit například lékař s masérem, musí překonat dvě podlaží a takřka 400 metrů chůze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Petr Kadeřábek o organizačních zmatcích na MS volejbalistů

Vyrovnat se ale musí i se změnou hracích termínů. Časy čtvrtfinálových zápasů skupiny R byly známy měsíce dopředu a Češi měli nastoupit vždy ve 21 hodin. To však nehrálo do karet domácímu týmu. Ten vstoupí do čtvrtfinále v úterý utkáním se Spojenými státy a rozhodl se hrát ho právě od devíti večer.

Češi věří, že je změny nerozhodí

"Původně jsme měli proti Německu hrát od devíti večer, teď nám to změnili na pátou, ale myslím, že by nás to nemělo rozhodit. Měli bychom brát zápas jako zápas a nepřemýšlet o tom, jestli oni něco změní nebo ne," říká s nadhledem smečař Jiří Popelka.

Tým tak bude mít mezi oběma duely o čtyři hodiny kratší čas na regeneraci sil.

"Asi nebudeme tak odpočatí, jak bychom si přáli. Každý zápas ale chceme odjet tak, jako bychom hráli o medaile, tedy naplno," burcuje nejlépe bodující hráč českého týmu na turnaji Petr Pláteník.

Těch rozdílů v zájmu pořadatelů o český celek oproti jiným týmům už bylo během šampionátu více a pokaždé to svěřence trenéra Jana Svobody nabudilo k fantastickému výkonu. To samé lze ořekávat už dnes večer, kdy se utkají od 21 hodin s brazilskými favority.

Petr Kadeřábek, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme