Na závěr MS doplavala Simona Baumrtová sedmá na 50 m znak

Česká plavkyně Simona Baumrtová obsadila na mistrovství světa 7. místo ve finále znakařské padesátky. Tím chomutovská plavkyně zároveň vyrovnala nejlepší český výsledek na letošním šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová při svém úvodním vystoupení na MS v Barceloně

Simona Baumrtová při svém úvodním vystoupení na MS v Barceloně | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

Navíc svůj nejlepší výsledek zaplavala v závodě, ve kterém Brazilka Medeirosová vytvořila nový světový rekord.

„Jsem spokojená, je to můj druhý nejlepší čas. Trochu se projevilo, že nejsem v takové psychické pohodě jako před rokem. Ale je tady konkurence jako na olympiádě, takže výsledky okolo osmého místa jsou super,“ zhodnotila svoji účast na mistrovství světa Simona Baumrtová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Simonou Baumrtovou si po finále znakařské padesátky na mistrovství světa povídal reportér Radiožurnálu Michal Jurman

Byl to pátý start v individuálním závodě, ale na úbytek fyzických sil si česká plavkyně nestěžovala.

„V tom bych žádný problém neviděla. Jiné závodnice tady startovaly ve více disciplínách. Ale jezdíme sem všechny odpočaté, takže s únavou jsem problémy neměla.“

Za svým loňským českým rekordem z mistrovství Evropy zaostala Bamrtová pouze o 12 setin sekundy.

„I z tohoto pohledu jsem s výkonem spokojená. Je to prakticky stejný čas. Navíc jsem až tady poprvé startovala z nových znakařských bloků, což by nemělo být. To musíme trochu natrénovat,“ připomněla třiadvacetiletá plavkyně, že až na šampionátu se poprvé setkala s upravenými bloky pro znakařské disciplíny.

Když se Simona Baumrtová ohlédne za účinkováním na světovém šampionátu, je spokojená. Zejména vzhledem ke konkurenci, která se v Kataru sešla.

„Nechyběl mi tady prakticky nikdo, o to víc si umístění cením. Vůbec jsem netušila, že s takovými časy budu mít problém dostat se do finále. Na minulém mistrovství světa v Istanbulu bych s takovými výkony brala medaile na všechny znaky. Takže jsem naprosto spokojená,“ připomněla Simona Baumrtová bronzovou medaili z posledního světového šampionátu.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme