Náročná cesta a problémy v hotelu, tak začalo ME pro české basketbalistky

Už na začátku cesty se české basketbalistky musely vypořádat s prvním problémem - v Praze přistavený autobus neodpovídal představám a tak v Brně hráčky čekal přestup do druhého.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky už jsou v dějišti mistrovství Evropy, rumunském Temešváru

České basketbalistky už jsou v dějišti mistrovství Evropy, rumunském Temešváru | Foto: Martin Peterka, ČBF

„Museli jsme překládat autobus, protože byl menší, než jsme čekali. Měli jsme spoustu materiálu. Pak jsme stáli 45 minut na 26. kilometru D1,“ líčil zážitky masér a kustod v jedné osobě Ladislav Burian.

„Na 150. kilometru jsme objížděli dvě hodiny další nehodu. Cestu Praha – Brno jsme ujeli za čtyři a půl hodiny, z Brna do Temešváru to trvalo 6,5 hodiny,“ popsal další průběh cesty Burian.

Přehrát

00:00 / 00:00

Náročná cesta a problémy na hotelu, tak začalo ME pro české basketbalistky

Nikdo z týmu si nestěžoval. Včetně jedné z nejzkušenějších hráček v současném reprezentačním výběru Ilony Burgrové.

„Přistoupily jsme k tomu velmi pozitivně s tím, že jsme se lépe poznaly. Tolik času takhle blízko u sebe jsme ještě nebyly. Četly jsme si, dívaly se na filmy a zpívaly jsme si,“ prozradila činnost českých basketbalistek Burgrová.

Ani pobyt v hotelu se neobešel bez překvapení. „Samozřejmě nepříjemnosti jako rozbité potrubí, že netekla voda, to bylo určitě nepříjemné. Člověk se s tím musí vyrovnat a přeci jenom jsou to první dny turnaje,“ dodala Ilona Burgrová.

Masér a kustod v jedné osobě Ladislav Burian byl přeci jen sdílnější. „Trenér Blažek telefonoval na všechny strany, že je namydlený a neví, co s tím. Nakonec po čtvrt hodině pochopil, že voda nepoteče, tak to setřel ručníkem. Bylo to mytí na sucho.“

Ve stejném hotelu bydlí v Temešváru také další týmy skupiny A. Vedle české reprezentace i družstva Černé Hory, Ukrajiny, Francie a pořádajícího Rumunska.

Trenér českých basketbalistek Lubor Blažek | Foto: Václav Mudra

„Kdyby jenom týmy. Ráno to bylo jako v mraveništi, protože tam byla spousta důchodců a nebyla šance si sednout. Naštěstí holky přišly na snídani až v osm, kdy už to bylo vyjedené. Francouzům se třeba nelíbilo, když jim ve čtyřhvězdičkovém hotelu dali ranní kávu do plastových kelímků,“ říkal Ladislav Burian.

Stížnosti se týkaly rovněž haly, kde se šampionát uskuteční. Nejen té, kde se představí svěřenkyně Lubora Blažka.

„Bělorusky si stěžovaly, že mají díry v podlaze. My je nemáme, máme rovnou halu, dva koše, takovou normální halu,“ říká kapitánka Veronika Bortelová.

Do mistrovství Evropy vstoupí Češky čtvrtečním zápasem proti Černé Hoře. Český rozhlas bude ve vysílání informovat aktuálními vstupy, ve streamu na webu Zprávy.rozhlas.cz pak nabídne přímou reportáž.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme