Nash na medaili z MS nedosáhla, v Táboře skončila pátá. Dala jsem do toho všechno, přiznala

Česká cyklokrosařka Kateřina Nash na svou druhou medaili z mistrovství světa nedosáhla. Na trati v Táboře ještě v posledním kole bojovala o bronz, dva pády ji ale odsunuly na pátou pozici. Vyhrála Francouzka Ferrandová Prevotová. Mezi juniory triumfoval Dán Andreassen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Nash je největší českou medailovou nadějí na táborském MS

Kateřina Nash je největší českou medailovou nadějí na táborském MS | Zdroj: ČTK

„Dnes byla trať obrovsky kluzká. Byla to směsice zmrzlého povrchu a bahna,“ popisovala Nash podmínky na trati.

Za nepříjemného sněžení měla Kateřina Nash tradičně pomalejší start, ve druhém kole z pěti ale čelo závodu dotáhla a na asfaltovém úseku se zformovala šestičlenná skupina, ze které ujela Francouzka Pauline Ferrandová Prevotová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dala jsem do toho všechno, okomentovala Kateřina Nash páté místo na MS v Táboře

V polovině čtvrtého okruhu ale vedoucí Francouzka upadla, čehož využila Belgičanka Sanne Cantová a začala si tvořit mírný náskok. O třetí místo bojovaly obhájkyně titulu Marianne Vosová, Britka Harrisová a Kateřina Nash.

V posledním okruhu se o první místo přetahovaly Ferrandová Prevotová s Cantovou, o bronz sváděly souboj Nash a Vosová. Boj o zlato pro sebe rozhodla Francouzka, která cyklokrosové zlato přidala k titulu ze silničního závodu.

Kateřinu Nash připravily o medaili dva pády v posledním kole. „Měla jsem zmrzlé prsty, vzala za to víc a spadla. Byl by to jinak boj do poslední zatáčky,“ vysvětlovala.

Cyklokrosaře Bínu a Šimůnka trápilo zdraví. Dojem ze sezony si chtějí spravit v Táboře

Číst článek

Po tom prvním pádu ji předjela Vosová, která i s lehkým zraněním získala medaili, po druhém Britka Harrisová.

„Dala jsem do toho všechno. Odtrénovala jsem, co jsem měla, sezona byla skvělá. Bohužel to nevyšlo,“ litovala Nash. „Bojů o titul mistryně světa už pro mě asi moc nebude,“ přiznala.

Mezi juniory byl nejrychlejší Andreassen

Dopolední závod juniorů ovládl sedmnáctiletý Dán Simon Andreassen. Na těžké trati v Táboře si od úvodu držel v čele a získával drobný náskok. V první polovině závodu se ho držel pouze belgický favorit Eli Iserbyt, který ale svou roli nezvládl a ztratil kontakt.

Po 42 minutách závodu slavil Andreassen vítězství a titul mistra světa v kategorii juniorů. 50 sekund za ním dojel na druhém místě Iserbyt několik metrů před Nizozemcem Gulickxem. Kvůli technickému problému v poslední zatáčce přišel o medaili Američan Hecht.

Čechům se nedařilo. Jonáš Březina měl problém s kolem a po dlouhé cestě do depa se propadl. Nejlepším domácím závodníkem tak byl až na 34. místě Jaroslav Vojíř.

Vítěz závodu juniorů Simon Andreassen | Foto: Pavel Petr

Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře:

Ženy:
1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 49:10, 2. Cantová (Belg.) -1, 3. Vosová (Niz.) -15, 4. Harrisová (Brit.) -21, 5. Nash (ČR) -36, 6. Chainelová-Lefévreová (Fr.) -56, 7. Wymanová (Brit.) -1:21, 8. Van Loyová (Belg.) -1:35, 9. Majerusová (Luc.) -1:54, 10. De Boerová (Niz.) -1:56, ...16. Mikulášková -3:01, 21. Havlíková -3:19, 36. Nosková -5:48, 43. Štěpánová (všechny ČR) -8:37.

Junioři:
1. Andreassen (Dán.) 42:24, 2. Iserbyt (Belg.) -40, 3. Gulickx (Niz.) -41, ...33. Vojíř -3:56, 37. Matějček -4:12, 45. Jelínek -4:34, 49. Kunt -5:16, 68. Březina (všichni ČR) -1 kolo.

Kamil Jáša, Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme