Navrátilová slavila šedesátiny na ledě. Na svůj věk se nechovám, přiznává s úsměvem bývalá tenistka

Patří mezi hlavní tváře Turnaje mistryň a také jedna z trofejí nese její jméno. Martina Navrátilová, která se řadí mezi nejlepší tenistky v historii, dorazila do Singapuru prakticky rovnou z rodinných oslav jako čerstvá šedesátnice. Že už je na světě tak dlouho, si prý ale ještě vůbec neuvědomuje a ani se podle toho nechová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová

Martina Navrátilová | Foto: Fotobanka Profimedia

Pár fotografií z oslav se sice na veřejnost dostalo, ale o narozeninovém sportovním dni, na kterém byly třeba další vynikající tenistky minulých let Chris Evertová nebo Španělka Aranxta Sánchezová-Vicariová, vyprávěla Martina Navrátilová poprvé až v Singapuru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vždycky jsem si myslela, že se dožiju stovky, ale jde spíš o kvalitu než o kvantitu, řekla v Singapuru při rozhovoru s Jaroslavem Plašilem Martina Navrátilová

„Měla jsem privátní oslavy narozenin v Miami. Vyblbli jsme se na hotelu, kde jsme hráli kuželky na ledu. Bruslili jsme, oslavili jsme to sportovně. Ale je pro mě těžké uvědomit si, že už mi je opravdu šedesát. Je to horší, co se dá dělat,“ říká smířeně Navrátilová.

Šedesátka je věk, při kterém se někteří lidé pouštějí do bilancování, ale osmnáctinásobná grandslamová šampionka z ženské dvouhry se radši dívá dopředu.

„Samozřejmě se na ten věk nechovám a asi nikdy nebudu. Vždycky jsem myslela, že se dožiju stovky, ale jde spíš o kvalitu než o kvantitu. Ještě tady jsem, straším tu a doufám, že tady strašit budu,“ usmívá se bývalá tenistka.

Navrátilová kromě tenisu jezdí na kole, pádluje na řece, chystá se na lyže, komentuje dění v politice a také přednáší na různých místech světa.

„Přednáším o tom, jak být úspěšný. Nejvíc mluvím o tom, co jsem se naučila skrz tenis a jak se to dá přizpůsobit normálnímu životu. Problémy jsou stejné,“ prozradila Navrátilová, o co se lidé, kteří na přednášky chodí, zajímají asi nejvíc.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme