NBA si zahraje čtvrtý Čech. Satoranský jde do Washingtonu

Po třech letech bude mít český basketbal zástupce v nejlepší soutěži světa. Reprezentační rozehrávač Tomáš Satoranský se dohodl na tříleté smlouvě s Washingtonem Wizards. Kontrakt má být uzavřen na 9 milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Wikimedia Commons, CC-BY-SA-2.0, Nicolás Arlanzón Martínez

Jako první o kontraktu informoval David Aldridge ze serveru nba.com. „Wizards získali jednoho z nejlepších rozehrávačů v Evropě,“ napsal basketbalový novinář na svém twitterovém účtu. Smlouva má být uzavřena na tři sezony v celkové výši 9 milionů dolarů.

Sám rozehrávač české reprezentace je v Bělehradě, kde se chystá s českou reprezentací na olympijskou kvalifikaci. „Jsme ústně domluveni, ale zatím to ještě není oficiální. Je tam ještě hodně procedur, které nemohu řešit z Bělehradu na tomto turnaji. Jsem tu kvůli jiným věcem," řekl Satoranský českým novinářům.

Klub může příchod čtvrtého Čecha v historii soutěže potvrdit nejdříve ve čtvrtek.

24letý Tomáš Satoranský působí už sedm let ve Španělsku, od roku 2014 je pak hráčem Barcelony, se kterou má podepsanou smlouvu do roku 2020. Do zámoří odejde na základě klauzule, která mu odchod do NBA umožňuje. Podle agentury AP má španělský klub dostat kompenzaci 650 tisíc dolarů.

Washington o českém rozehrávači ví už několik let. Právě Wizards v roce 2012 Satoranského ve druhém kole draftovali. V příští sezoně se stane čtvrtým českým hráčem v soutěži po Jiřím Zídkovi, Jiřím Welschovi a Janu Veselém, který hrál v naposledy v sezoně 2013/2014 za Denver.

Češi v NBA - Jiří Zídek, Jiří Welsch a Jan Veselý | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme