NBA volá, Satoranský odcestuje už v pátek. Mám respekt, ale nesmí být přehnaný, ví basketbalista

Už v pátek si vyrazí Tomáš Satoranský splnit sen, po jehož naplnění touží miliony basketbalistů. Klíčový hráč reprezentace a doposud jedna z největších opor Barcelony odlétá do Washigtonu, kde mu koncem září začíná tréninkový kemp. Na něm se bude připravovat na působení ve slavné NBA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Wikimedia Commons, CC-BY-SA-2.0, Nicolás Arlanzón Martínez

Tomáš Satoranský svým pojetím basketbalu umí udělat show a chystá se v tom pokračovat i ve Washingtonu.

Sám ale ví, že o možnost poškádlit hlasivky reportérů bude muset v zámoří tvrdě bojovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Satoranský se v červenci stal teprve čtvrtým českým basketbalistou, jenž si zahraje zámořskou NBA

„Přece jen musím počítat s tím, že jsem nováček, který přichází z Evropy. Musím mít nějaký čas na adaptaci na jinou hru a jinou mentalitu basketbalu. Doufám, že budu co nejrychleji prospěšný týmu a že mě budou trenéři využívat. Mám indicie, že nebudu využívaný jen na jedné pozici,“ prozradil Satoranský.

V případě čtyřiadvacetiletého Čecha to vždy byla především takzvaná jednička, tedy rozehrávka. Jenže tu má v týmu Wizards už několik sezon na starost John Wall, jeden z nejlepších mladých hráčů ligy. Dalším v pořadí je pak Bradley Beal.

Jeho služby ocenili v klubu pětiletým kontraktem na 127 milionů dolarů. A když už si míč Satoranského najde, připravit ho o něj budou chtít další velká esa světového basketbalu.

„Respekt k hráčům mám. Sledujete je odmala a najednou je máte bránit… Ale nesmí být přehnaný, protože už jste automaticky poražený. Když si nevěříte, nemáte v NBA co pohledávat. Doufám, že to brzy opadne a přijde mi to normální. Zrovna teď jsem ale nadšený, že mám možnost se s nimi porovnávat,“ přiznává Satoranský.

Aby zmíněné srovnání vyšlo českému basketbalistovi co nejlépe, do hlavního města Spojených států odlétá už v pátek. Potřebuje se kvalitně připravit na tréninkový kemp.

„Přípravné zápasy, myslím, začínají někdy kolem pátého šestého října. Ještě předtím je týdenní kemp, což jsou asi nejostřejší tréninky z celé sezony NBA. Trenéři nás připravují na to, že budou hodně náročné,“ dodává čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy.

Kdyby v zámoří nebyla náročná celá příští sezona, Satoranský by se nestal teprve čtvrtým Čechem, který dostal možnost si slavnou NBA osobně vyzkoušet.

Marek Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme