Nebude to přátelák, varuje české ragbisty kouč Barbarians. Hvězdný výběr trénoval s mladíky

České ragby letos slaví 90. výročí. A jako dárek přijel do Prahy také výběrový tým Barbarian FC, který je složený z hráčů elitních soutěží. Stadion na Markétě bude zřejmě vyprodaný, před zápasem půjdou do prodeje poslední dvě stovky vstupenek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O víkendu hráli Barbarians ve Wembley, teď už trénují na Markétě

O víkendu hráli Barbarians ve Wembley, teď už trénují na Markétě | Zdroj: Reuters

„Nebude to přátelák, ale zase Barbarians ctí ducha hry," rozhodně nehodlá trenér Robbie Deans Čechy nějak šetřit, sám ale umí ze svých bohatých zkušeností odhadnout, jaké jsou jejich možnosti. I když je bývalý kouč Austrálie velmi pravděpodobně nikdy neviděl hrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Připravu Barbarians sleduje reportér ČRo Mirko Vasić

Ale to zřejmě nikdo týmu Barbarians. „Ne, ještě ne! Ukaž mi na telefonu něco a řeknu ti víc!“ směje se Novozélanďan Ben Franks. „Ale ze zkušenosti - možná nemají takové dovednosti jako některé lepší týmy, ale o to víc do toho dávají vášně a živelnosti," tuší dvojnásobný mistr světa.

Výběrový tým Barbarians je složený z ragbistů z nejlepších soutěží, kteří jsou zvyklí hrát na velkých stadionech. Třeba v sobotu nastoupili v Londýně proti Jihoafrické republice ve Wembley. Teď je čekají úplně jiné a mnohem skromnější podmínky na pražské Markétě.

„Všichni jsme začínali na takhle malých místech, všichni jsme doma byli v malém klubu. Je to stejné - hrajete s přáteli, hrajete zápasy, potkáváte různé lidi a soupeře," říká Robbie Deans.

Být členem Barbarians je výsada. Výběrový tým šíří ragbyové umění a zahraje si i s českou reprezentací

Číst článek

Trenér si při pražském tréninku nachystal i malé překvapení. S Barbarians si zatrénovali mladí čeští ragbisté několika kategorií a zpestření si užívaly i hvězdy. Je skvělé tady být. Jsem v České republice poprvé a hodně lidí mi návštěvu Prahy doporučovalo. Dnes se určitě podíváme po městě," plánoval kapitán Franks.

Utkání mezi českou reprezentací a Barbarians začne v 19 hodin. Před zápasem půjde do prodeje posledních 200 vstupenek.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme