Nebýt antibiotik, mohla mít jisté Rio. Prsařka Chocová útok na olympijský limit nevzdává

Obě dvě jsou plaveckými mistryněmi Evropy a obě dnes vstoupily do plaveckého mistrovství světa závodem na stometrové trati. Zatímco nepostup do semifinále znakařku Simonu Baumrtovou ale nemile překvapil, prsařka Petra Chocová jej očekávala a rozhodně nebyla ze svého úvodního vystoupení v Kazani nešťastná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prsařka Petra Chocová po stovkařském závodě v Kazani

Prsařka Petra Chocová po stovkařském závodě v Kazani | Foto: Michal Jurman

„Budu plakat, že jsem šla za osm nula (1:08,09 minuty - pozn. red.). Čekala jsem, že půjdu tak za devět půl,“ zlobila se naoko Petra Chocová po svém prvním vystoupení na šampionátu.

Veselost a jistá lehkovážnost byla sice na místě, i přesto se ale našel prostor pro politování. Na celkovém 24. místě jí totiž chybělo 24 setin ke splnění olympijského limitu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Chocová litovala angíny. Za olympijským limitem na prsařské stovce zaostala o 24 setin

„Štve mě to. Nebýt antibiotik, mohla jsem být kolem minuty sedm a půl, ale to je kdyby. Cíle na příští sezonu jsou jasné,“ zmiňuje českolipská prsařka nedávnou angínu, kterou těsně před šampionátem léčila antibiotiky.

„Asi to bude znít blbě, ale semifinále bych klidně za limit vyměnila,“ přiznala.

Čas pádí, čas letí a mistryně Evropy z roku 2012 dobře tuší, že kvalifikovat se do Brazílie bude nejen pod tlakem nervozity čím dál těžší.

Petra Chocová v mixzóně světového šampionátu v Kazani | Foto: Michal Jurman

„Koukala jsem, že na stovce dnes byla starší než já jen jedna Řekyně, ročník 77. Včera mě napadlo podívat se do startovky, abych to mohla svést na stáří, kdyby se mi závod nepovedl,“ smála se druhá nejstarší dáma prsařské stovky mistrovství světa.

Šanci ještě vylepšit své umístění bude mít na padesátimetrovém sprintu. Právě v něm se stala před třemi lety mistryní Evropy.

Zároveň ale dobře ví, že padesátka není olympijskou tratí, a tak pro následující rok zůstává v její hlavně prioritou stále číslovka s jedničkou a dvěma nulami, a to ve všech podobách.

„V prváku na zápočtu jsem ji teď běžela za 13,1,“ má Petra Chocová přesně spočítané i své atletické výsledky na stometrovém sprintu.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme