Nemám myšlení vítězky, musím udělat změnu, plánuje po ME Simona Baumrtová

Plavkyně Simona Baumrtová odjíždí z izraelského mistrovství Evropy se dvěma pátými a jedním šestým místem. Zklamáním jsou pro ni nejen vlastní pocity, ale i ty od okolí a médií, které ji v jejích výkonech prý výrazně brzdí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová

Simona Baumrtová | Foto: Michal Jurman

„Není to deprese, ale vadí mi, jak všichni píšou, že zas nemám medaili. Najednou je ‚Mícy‘ (Jana Micky, pozn. red) čtvrté místo super a moje páté místo zklamání. To je tak nefér,“ snažila se dát nahlédnout do svých pocitů po 6. místě v závěrečném individuálním startu na mistrovství Evropy Simona Baumrtová.

Na znakařské padesátce obhajovala titul mistryně Evropy, jenže už toto porovnání podle ní není správné. Jakýkoliv tlak a velká očekávání ji totiž svazují, přestože se sportovním psychologem je za svoji dlouhou kariéru už jedna ruka.

Přehrát

00:00 / 00:00

další baumrtová.mp3

„Spolupracuju s ním už 7 let. Ale je strašně těžké pojmenovat, proč to nevyšlo. V tréninku mi to lítá, rozplavby a semifinále byly super. A v semifinále na 100 metrů znak jsem si asi nevěřila tolik, abych to rozjela rychleji,“ přemýšlí Baumrtová nad dvěma pátými a závěrečným šestým místem na ME.

Jasné je podle ní nyní to, že není na co čekat a musí udělat změnu. Nejen v tom, že v nadcházejícím roce hodlá startovat mnohem více na mezinárodních soutěžích než doma.

„Budu potřebovat ještě nový impuls. V těchto okamžicích rozhoduje hlava, proti ‚Kaťák‘ (Katinka Hosszuová, pon. red). Ta je nastavená tak, že je nejlepší a ví to. Tohle myšlení já nemám,“ plánuje už nyní rozšíření svého týmu Simona Baumrtová.

V jednom ohledu ale může mít v nadcházející sezoně klid. Účast na olympijských hrách v Riu si vybojovala už s předstihem.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme