Nemůže být větší tlak než ten současný, říká anglický ragbista Farrell před bitvou s Austrálií

Angličtí ragbisté zatím skončili na mistrovství světa nejhůře ve čtvrtfinále. Teď se jim ale může stát, že nepostoupí ze základní skupiny. A to na šampionátu u nich na ostrovech. Aby ještě měli šanci na účast v další fázi turnaje, musí večer bezpodmínečně porazit další elitní tým Austrálii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglický kapitán Chris Robshaw (druhý zleva) povede dnes svůj tým do stěžejní bitvy s Austrálií

Anglický kapitán Chris Robshaw (druhý zleva) povede dnes svůj tým do stěžejní bitvy s Austrálií | Zdroj: Reuters

I přes důležitost duelu nebude mít trenérský tým kolem Stuarta Lancastera k anglickým hráčům žádné velké proslovy.

„Kluci jsou připravení na zápas jako tenhle, emocionálně i mentálně. Vědí, co je v sázce. A jejich poslední slova budou pozitivní,“ je přesvědčen jeden z koučů ostrovanů a bývalý reprezentant Graham Rowntree.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prohra s Austrálií a konec? Anglickým ragbistům hrozí, že na MS poprvé nepostoupí ze základní skupiny. Tým se tlakem ale rozhodit nenechal

Anglickým ragbistům je jasné, že musí vyhrát a že jejich výkon bude sledovat s napětím celá země.

„Na nás jako tým i jako na individuality nemůže být větší tlak než ten současný. Doufejme,“ potvrdil tlak okolí Owen Farrell, útoková spojka.

„Tenhle týden jsme do toho dali všechno, co jsme mohli. Myslím, že to tak bylo. Nebyli jsme tolik zoufalí, abychom dělali věci zbrkle a zběsile. Byli jsme klidní, zapnuli jsme a postupovali správnou cestou,“ pokračoval Farrel.

Jeho slova dokazují, jak pozitivní atmosféru se snažili všichni v anglickém týmu vytvořit. Povzbuzovat může domácí reprezentaci i poslední bilance s Austrálii - z minulých pěti zápasů prohrála pouze jednou.

A spoléhat budou Angličané i na vyprodaný stadion Twickenham. Na místo, které je součástí ragbyových dějin.

„Fanoušci byli v Twickenhamu v minulých letech skvělí, v posledních týdnech to ale ještě povýšili na novou úroveň. A my to teď budeme rozhodně potřebovat, těšíme se na zápas před nimi,“ říká jeden z rojníků domácí reprezentace Joe Launchbury před utkáním, které může rozhodnout o historickém neúspěchu anglických ragbistů na mistrovství světa.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme