Nor Mikkelsen ovládl Australskou rallye a zajistil Volkswagenu vítěznou rozlučku

Norský jezdec Andreas Mikkelsen vyhrál Australskou rallye a stal se tak vítězem posledního závodu letošní sezony mistrovství světa v automobilových soutěžích. Druhé místo za svým týmovým kolegou z loučícího se Volkswagenu obsadil již jistý mistr světa Sébastien Ogier, jenž za prvním místem zaostal o necelých 15 sekund. Třetí příčku obsadil Thierry Neuville, který si tímto zajistil titul vicemistra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rallyeový závodník Andreas Mikkelsen

Rallyeový závodník Andreas Mikkelsen | Zdroj: Reuters

Andreas Mikkelsen se v čele závodu držel prakticky od začátku až do konce. Po celou dobu Australské rallye se však norský závodník musel mít na pozoru, protože ho od jeho konkurentů po celou dobu soutěže dělil jen malý náskok. Ten nicméně Mikkelsen udržel a oslavil své třetí vítězství ve světovém šampionátu WRC.

„Je to skvělý konec sezony. Neměl jsem, co ztratit. Celý rok jsem myslel na pořadí v šampionátu, ale tady jsem jel prostě na vítězství. Chtěli jsme ukázat, jak rychlí jsme,“ prohlásil po dojezdu Mikkelsen.

Z počátku mu byl nejblíže Novozélanďan Hayden Paddon, jenž se po druhé rychlostní zkoušce dostal na chvíli do čela závodu. Jezdec týmu Hyundai se ale postupně propadal a nakonec mu v cíli patřila čtvrtá příčka.

Pro stříbro si v Austrálii dojel již jistý mistr světa Sébastien Ogier, který stejně jako jeho kolegové z týmu Volkswagenu prožil svůj poslední závod v barvách německé stáje. Volkswagen totiž již před několika týdny oznámil, že ve WRC po sezoně končí.

Jako třetí byl klasifikován Belgičan Thierry Neuville. Pilot korejské automobilky Hyundai si zásluhou bodů za bronzovou pozici zajistil druhé místo v mistrovství světa.

V rámci hodnocení třídy WRC2 se z výhry radoval tovární jezdec Škody Lappi Esapekka. Finský závodník díky vítězství vybojoval světový titul v této kategorii.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme