Novým předsedou ČSTV je Pavel Kořan

Předsedou Českého svazu tělesné výchovy byl zvolen Pavel Kořan. V pozici střídá Vladimíra Srba, který se po dvaceti letech ve funkci rozhodl nekandidovat. Své soupeře Miroslava Čuřína a Stanislava Pešáta porazil Kořan se značným náskokem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo Českého svazu tělesné výchovy

Logo Českého svazu tělesné výchovy | Foto: ČSTV

Celkem hlasovalo všech 154 členů Valné hromady, Kořan byl na 115 lístcích. Pro Čuřína hlasovalo 34 přítomných, Pešáta chtělo za předsedu 5 členů.Programem Kořana je vyřešit problém s placením Sazky za halu v pražské Libni, dále chce změnit název ČSTV, restrukturalizovat jeho vedení a zlepšit význam ČSTV v očích veřejnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový předseda ČSTV Pavel Kořan o volbě

,,Vítězství jsem čekal, protože mé rozhodnutí vycházelo z dlouhodobé komunikace se členy ČSTV a cítil jsem jejich velkou podporu. Nicméně mě překvapila síla mandátu, kterým jsem byl zvolen, a přistupuji k tomu s velikou pokorou a odpovědností," řekl Radiožurnálu po volbě Kořan.

Programem Kořana je vyřešit problém s placením Sazky za halu v pražské Libni, dále chce změnit název ČSTV, restrukturalizovat jeho vedení a zlepšit význam ČSTV v očích veřejnosti.

Důležité je podle nového předsedy také zlepšení spolupráce a vyjednání lepších podmínek pro sport ve vládě a s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo při volbě předsedy ČSTV byl i reportér Tomáš Kohout

Šedesátiletý Kořan se stal historicky devátým předsedou Českého svazu tělovýchovy, posledních dvanáct let byl přitom jeho místopředsedou. Dříve dělal desetiboj, windsurfing, létal na padáku nebo spoluzaložil Český triatlonový svaz, jehož byl také předsedou. Téměř dva roky už je předsedou dozorčí rady společnosti Sazka.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme