Nymburské basketbalisty čeká dlouhá sezona, odehrají až 80 zápasů

I letos budou nymburští basketbalisté bojovat o úspěchy hned na několika frontách. Klubové vedení vyhlásilo jako cíl mimo jiné play-off VTB ligy či čtvrtfinále Eurocupu. Středočechy tak čeká dlouhá a náročná sezona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Rančík (vlevo), Jiří Welsch a trenér Kestutis Kemzura během tiskové konference basketbalového Nymburka

Radoslav Rančík (vlevo), Jiří Welsch a trenér Kestutis Kemzura během tiskové konference basketbalového Nymburka | Foto: ČEZ Basketball Nymburk

„V šatně vtipkujeme, že první den volna si užijeme až o vánočních svátcích. Je to černý humor, ale realita,“ vypráví opora nymburských basketbalistů Jiří Welsch.

Moc volna si se svými spoluhráči opravdu neužije. Stejně jako loni budou Středočeši startovat ve VTB lize, Eurocupu a NBL. Celkem nastoupí k více než 80 zápasům, a to kvůli extrémní vytíženosti odepsali účast v domácím poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

O náročné sezoně, která čeká basketbalisty Nymburka mluvil s Jiřím Welschem a Radoslavem Rančíkem repotrér ČRo Marek Augustin

„Už mi je 34 let a je to těžší. Největším problémem není intenzita zápasů, ale regenerace mezi nimi. Není tam moc času, a když je, je vyplněný cestováním, takže regenerace je těžší,“ uvědomuje si basketbalista známý svým profesionálním přístupem.

Sehrát přes osm desítek duelů za sezonu pro něj není žádnou novinkou. Zkušený univerzál působil čtyři roky v zámořské NBA, kde jen základní část čítá 82 utkání.

„Ke svému tělu jsem se vždy snažil chovat odpovědně, protože jsem věděl, že je to můj nástroj obživy. Ale moc se toho vymyslet nedá. Nejsme jen basketbalisté, ale máme i civilní život a musíme dělat různé věci mimo. Ale od října do března se to musí limitovat jen na basketbal,“ vysvětluje Welsch.

Ponorková nemoc týmu nehrozí

Nymburské basketbalisty čekají dlouhé, několikadenní výjezdy za zápasy, tzv. tripy. I proto je důležitá správná atmosféra uvnitř družstva, jinak by totiž autobusy a letadla začaly časem připomínat spíše ponorky.

„Máme dobrou partu, kluci jsou vždy pro srandu. Už jsem si zvykl a už to moc neřeším, někdy se člověk netěší, když musí do Ruska, ale nic s tím neudělám, stejně tam pojedu,“ doplňuje jeden ze středočeských tahounů, 206 centimetrů vysoký Radoslav Rančík.

Posílený nymburský tým i přes brzké vypadnutí v kvalifikaci Evropské ligy působí na začátku nového ročníku bojovně a odhodlaně. Jestli zmíněné atributy předvede i na palubovce, dozvíme se už v pátek, kdy český mistr přivítá v rámci VTB ligy Lokomotiv Krasnodar.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme