Nymburští basketbalisté zamířili do Rigy k dalšímu utkání Euro Cupu

Basketbalisté mistrovského ČEZ Nymburk si na nabitý kalendář rozhodně nemohou stěžovat. Sotva se stačili vrátit z utkání Jadranské ligy na palubovce vedoucího Hemofarmu Vršac, mimochodem sobotní duel prohráli 85:86, už dnes před polednem znovu usedli do letadla směr Lotyšsko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Benda

Petr Benda | Foto: basket-nymburk.cz

V Rize v rámci Euro Cupu Středočeši už zítra nastoupí proti domácímu VEF (čti normálně VEF. Chybět ovšem bude pivot Petr Benda. Ten vypadl ze sestavy sedminásobného českého mistra hodně nešťastně. Jinak se jeho příběh ani nedá nazvat.

„Spoluhráč mi nešťastnou náhodou spadl na koleno z boku a trochu se mi prolomilo. Podle původní diagnózy jsem měl mít zpřetrhané křížové vazy. Naštěstí tomu tak není a mám jen natržený postraní vaz,“ uvedl ke svému zranění osmadvacetiletý pivot, který nymburské barvy po příchodu z Brna obléká od sezóny 2007/2008.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nymburští basketbalisté zamířili do Rigy k dalšímu utkání Euro Cupu

Návrat na palubovku pochopitelně nechce uspěchat. Naštěstí léčba zatím probíhá bez komplikací.
„Zranění se pořád zlepšuje a já doufám, že bych mohl být do čtyř týdnů v pořádku,“ doufá Benda.

Současné zranění prý přitom pro odchovance jihlavského basketbalu není ještě z kategorie nejhorších. „Tak měl jsem i zpřetrhané vazy v kotníku a to mě vyřadilo na delší dobu než na měsíc a půl, takže i horší zranění jsem měl, ale není jich moc.“

Nucená pauza ovšem přináší jednu nepříjemnost. Hráč může zápasy sledovat pouze z hlediště a nemá možnost dění na palubovce ovlivnit.

„Samozřejmě to není příjemné pro žádného sportovce, sledovat ty zápasy jen v hledišti. Jsem možná nervóznější než kdybych byl na hřišti, ale já to beru tak, že se to stalo a že už s tím nic nenadělám. Teď se soustředím na to, abych se co nejdříve a co nejlépe uzdravil a vrátil se ve stejné formě, v jaké jsem byl než se mi to stalo,“ říká pivot Nymburka.

V nabitém programu Nymburští budou služby Petra Bendy rozhodně v brzké době potřebovat. Už jen proto, aby potvrdili některé cenné výhry v Jadranské lize. Jako ty proti Ciboně Záhřeb nebo Partizanu Bělehrad.

Máme na přední příčky

„Jsou to samozřejmě cenné vítězství a začátek Adriatické ligy nám vyšel výborně, ale je před námi ještě nějakých 20 zápasů a stát se může cokoli. Pokud ale budeme hrát s takovou obranou a s takovým nasazením jako nyní, tak bychom se měli pohybovat na předních příčkách Adriatické ligy.“

To aktuálně platí. Po porážce s vedoucím Hemofarmem Vršac je Nymburk čtvrtý. Jenže nevyšel podle představ vstup do Euro Cupu. Porážka se španělskou Seviilou v samém úvodu Nymburským zkomplikovala situaci. Co je ale jisté, Nymburští mají nabitý program a vyrovnat se s ním není jednoduché.

„Tak já jsem se tomu teď trošku vyhnul. Kluci mají zabijácký měsíc, kdy budou pořád na cestách. Není to nic příjemného a těch sil to docela dost ubere, ale pokud trenéři dobře přistoupí k regeneraci, tak zápas jednou za čtyři dny by se měl zvládnout v plné formě,“ věří Petr Benda.

Ve druhém utkání Euro Cupu čeká v úterním večeru Nymburské v Rize domácí VEF.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme