O florbalové Superfinále je velký zájem. Doufáme v rekord, říká Šuman

Pražská 02 Arena v sobotu ožije florbalem. Počtvrté v historii se bude o mistrovských titulech rozhodovat v jediném zápase – v Superfinále. V ženském finále změří síly pražské celky Herbadent a Chodov. Poté na palubovku věhnou hráči patnáctinásobného mistra Tatranu Střešovice, který bude o další triumf bojovat s Mladou Boleslaví. Středočeši ještě nikdy o titul nehráli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FCB Liberec – Tatran Střešovice

FCB Liberec – Tatran Střešovice | Foto: Šárka Sudová

Samotné Superfinále mělo svou premiéru v roce 2012. O rok později padl rekord, v hledišti bylo 10 451 diváků. Letos je reálný předpoklad, že se hranice návštěvnosti opět posune. Dokládají to čísla z předprodeje vstupenek.

„Letošní zájem je velký, doufáme, že se nám povede rekord překonat. Metu 10 tisíc diváků jsme překonali i letos, vždy ale závisí na zájmu v posledním týdnu. Po zkušenostech z předešlých let si věříme,“ říká prezident České florbalové Unie Filip Šuman.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Superfinále je mezi fanoušky zájem, potvrdil prezident České florbalové unie Filip Šuman

Mimochodem, pro Superfinále je k dispozici celkem 14 tisíc lístků. K největším sportovním lákadlům patří účast bronzových medailistů z posledního světového šampionátu.

„Sportovních lákadel bude letos mnoho, oba zápasy nabídnou velké příběhy. Lesk dodává i fakt, že letošní sezona přinesla velký úspěch v podobě medaile z mistrovství světa. Přímo v akci bude sedm medailistů,“ podotkl Filip Šuman.

Ne pro florbalisty, ale pro ministry. Florbalové Superfinále provází řada nejasností

Číst článek

V ženském finále proti sobě nastoupí pražské celky Herbadent a Chodov. V chodovské sestavě nechybí reprezentantka Anet Jarolímová, která přitom začátek sezony kvůli zdravotním problémům vynechala.

„Užívám si to, malým Superfinále už bylo naše semifinále. Takhle vyrovnanou sérii jsem nezažila poprvé v kariéře. Jsem hlavně šťastná, že jsme zdravá a můžu si znovu zahrát Superfinále. Je to zadostiučinění,“ řekla 25letá florbalistka.

Boleslavi pomůže Marian Jelínek

V mužské kategorii vyzve patnáctinásobný šampion Tatran Střešovice nováčka v boji o titul Mladou Boleslav. Středočeši vyhráli základní část extraligy a ani před finále neponechali nic náhodě.

„Vím, co nás čeká a snažím se na to připravit už delší dobu. Navíc se nám povedlo domluvit jednu psychologickou seanci s Marianem Jelínkem, aby hráče namotivoval a poradil jim, jak se nejlépe vyrovnat s nervozitou. Jde o nejpovolanějšího člověka,“ prozradil boleslavský trenér Jan Zahalka.

Samotné Superfinále bude mít pak přímou vazbu na říjnový Pohár mistrů. Ten bude hostit právě Mladá Boleslav.

„Oba ženské i mužské týmy si účast na Poháru mistrů už zajistily. V Superfinále ale budou hrát o to, kdo si zajistí lehčí los,“ dodal Filip Šuman.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme