O místo po Francouzovi budou v Litvínově soupeřit čtyři brankáři

Hokejovému mistrovi extraligy z Litvínova už brzy začne na ledě hledání nové brankářské jedničky. Skvělý Pavel Francouz už je totiž v ruském Čeljabinsku a o uvolněný klíčový post se porvou nyní hned čtyři gólmani.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Pavel Francouz.

Brankář Pavel Francouz. | Foto: David Kalvas

Jako náhradu za Pavla Francouze získala Verva 25letého Jaroslava Januse, který tři roky chytal ruskou KHL, ale v závěru poslední sezony, kdy působil v pražské Spartě, se mu nedařilo. Na severu Čech má opět svou kariéru nastartovat.

„Je to mladý gólman, nejlepší léta by měl mít před sebou. To platí pro všechny čtyři, všichni jsou kvalitní. Z vlastní zkušenosti vím, že mi to sezonu, sezonu a půl nešlo, jak bych si představoval, pak se všechno otočilo," přemýšlí litvínovský trenér brankářů Zdeněk Orct.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci v litvínovském brankoviště probral s trenérem gólmanů Zdeňkem Orctem reportér ČRo David Kalvas

Druhým nováčkem v brankovišti Vervy bude ústecký Michael Petrásek. "Velmi kvalitní gólman, z těch mladších má odchytáno nejvíc v první lize,“ vysvětluje přijetí dalšího strážce branky kouč.

„Viděl jsem ho v play-off v první lize proti Chomutovu a tam odchytal velmi dobré zápasy. Proto jsme se dohodli, že přestoupí k nám," dodává.

Z příchodu nových tváří a velké konkurence jsou asi nejméně nadšení mladíci Lukáš Horák a Jakub Soukup, kteří Francouzovi kryli záda v poslední sezoně.

„Ukáže se, který gólman bude třetí a čtvrtý. Pro mě je důležité, že tihle mladí gólmani budou chytat. Když Kuba přesvědčí v přípravě, že bude chytat nejlíp, proč by nedostal šanci?“ přemýšlí člen realizačního týmu vítěze extraligy Zdeněk Orct.

 

Dnes je den, kdy naše opora a strůjce litvínovského snu, PAVEL FRANCOUZ, odlétá na své zahraniční angažmá. Co by vám fanouškům chtěl vzkázat, si můžete pustit ve videu. Pavle, děkujeme!

Posted by Hokej Litvínov on 4. červenec 2015

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme