O Satoranského pověstný apetit se stará v zámoří i dcera Pavla Maurera, vajíčka za 50 dolarů si nedopřává

Ve své první sezoně v NBA si Tomáš Satoranský na zámořský basketbal zatím hlavně zvyká. Rozdíly oproti Evropě jsou ve hře samotné, tlaku médií, službách a tak dále. Přizpůsobit se velký gurmán musí i tamnímu stravování. A po sedmi letech strávených v provoněných restauracích Sevilly a Barcelony není ani tato změna zanedbatelná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v duelu proti Memphisu

Tomáš Satoranský v duelu proti Memphisu | Zdroj: Reuters

„V těch horších městech, jako je třeba Millwaukee nebo Cleveland, je vždycky jedna dobrá restaurace, do které chodí každý hráč už dlouhou dobu, protože to je jediné místo,“ říká Tomáš Satoranský.

V žádné jiné zámořské soutěži není plat sportovců v průměru na hlavu tak velký jako v NBA. Ovšem i spořivý duch může být pro Tomáše Satoranského důvodem, proč vzít během výjezdů na venkovní zápasy zavděk pokaždé tou samou restaurací.

Přehrát

00:00 / 00:00

Některých městech je třeba jen jedna dobrá restaurace, říká o životě v NBA Tomáš Satoranský

„Bydlíme v těch skoro nejlepších hotelech, kde je room service opravdu drahý. Ta cena vás opravdu překvapí. Jen za vajíčka se třeba platí padesát dolarů. I s našimi platy se snažíme vyhledávat levnější místa,“ přiznává jediný Čech v NBA.

Ve Washingtonu se o jídelníček hráčů stará klubový kuchař. Po tréninku mívají připravený balíček se snídaní nebo obědem.

„Snaží se vařit vydatné a proteinové věci. Je to super, protože člověk to jídlo dostane, když ho potřebuje – třeba po posilce nebo po tréninku. Jedná se o zdravé jídlo, které je dobré pro sportovce. Někdy si ho beru i domů.“

Nejlepší smeče ve Washingtonu? Satoranský. Jsou překvapení, jak skáču, říká jediný Čech v NBA

Číst článek

A dělit se tam o něj určitě nemusí. V jeho kuchyni totiž kraluje jeho přítelkyně Anna. Dcera Pavla Maurera, známého gurmána, který své kulinářské postřehy sdílí mimo jiné i na Radiožurnálu.

„Mám štěstí, že mi moje přítelkyně vaří skvělá jídla. Vaří dobře a baví jí to. Já vařit neumím, ale je o mě postaráno dobře,“ přiznává Tomáš Satoranský, že se jeho mlsný jazýček v zámoří přece jen nemá až tak zle.

Marek Augustin, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme