O účast na olympiádě bojují i pětibojaři, na ME v Anglii musejí být nejvíce osmí

V srpnu začíná sportovcům období, ve kterém odpočítávají rok do olympijských her v Riu a platí to i u pětibojaře Davida Svobody. O účast na sportovním svátku bude s kolegy bojovat na mistrovství Evropy, které začíná dnes v anglickém Bathu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference Sportovec roku 2012, David Svoboda

Tisková konference Sportovec roku 2012, David Svoboda | Foto: Filip Jandourek

Klíčem, jak získat účastnické místo do Ria, je umístění v první osmičce. I proto je šampionátu v Bathu kladena v české reprezentaci taková důležitost.

Naštěstí nejlepší čeští závodníci dokázali vyléčit své zdravotní potíže už na začátku tohoto roku, a tak český tým bude v Anglii závodit v téměř nejsilnějším možném složení včetně olympijského vítěze Davida Svobody nebo letošních mistrů světa ve smíšené štafetě Natálie Dianové a Jana Kufa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moderní pětibojaři včetně olympijského vítěze Davida Svobody vstoupí do boje o hry v Riu, a to na ME v Anglii. Připravil Štěpán Pokorný

Poslední jmenovaný byl zraněný nejpozději, a tak se bál, jestli individuální start na ME absolvuje. Nakonec jeho roztříštěný ukazováček přestal dělat problémy, a i když si to Jan Kuf přiznat nechtěl, i olympiádu vnitřně hodně řešil.

„Přece jenom je to poprvé v životě, kdy mám šanci – nejenom teoretickou, ale i praktickou – kvalifikovat se na olympiádu. Trošku mi to šrotuje, a když se mi to stalo, nebyl jsem z toho úplně nadšený, protože sezona vypadala ze začátku dobře a tohle byla trochu brzda,“ svěřil se Jan Kuf.

Disciplínami moderního pětiboje jsou plavání, jízda na koni, šerm a běh kombinovaný se střelbou.

Teď už je zranění definitivně zažehnáno, a to jako u Jana Kufa, tak Davida Svobody i Natálie Dianové. Nejen oni se představí na evropském šampionátu. Celkem má česká výprava deset sportovců.

Jako první se dnes ve smíšené štafetě představí Eliška Přibylová a Ondřej Svěchota. Program vyvrcholí v sobotu a v neděli individuálními závody mužů a žen.

Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme