O úspěchu se rozhodne ve čtvrtfinále, říká trenér florbalistů Cepek

České florbalisty čeká v Göteborgu první zápas na mistrovství světa. Jejich soupeřem bude Norsko a cíl mají jediný: a to skončit rozhodně lépe než na tom minulém, kde obsadili historicky nejhorší sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopolední trénink českých florbalistů před utkání s Norskem

Dopolední trénink českých florbalistů před utkání s Norskem | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz

„Osobně si myslím, že je to o zápase ve čtvrtfinále. Všechno se rozhoduje v jednom zápase. Na to jsme se snažili tým připravit. Extrémně jsme tlačili na psychickou stránku a uvidíme, jestli to hráči zvládnou,“ říká trenér Radim Cepek.

Zahajovací utkání s Norskem vnímá jako klíčové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tým má velkou vnitřní sílu a skupinu bychom měli odehrát dobře, říká před startem mistrovství světa ve Švédsku trenér Radim Cepek

„To je alfa a omega. Jestliže zahrajeme dobře, tak to tým nakopne. Jestliže prohrajeme, tak to hráčům zůstane v hlavách a ničemu to nepomůže. Ale tým má velkou vnitřní sílu a skupinu bychom měli odehrát dobře.“

Hned deset hráčů čeká na mistrovství světa premiéra. Jedním z nich je obránce finského Turku Michal Podhráský.

„Jsem šťastný. Měl jsem tři cíle. Zahrát si za Tatran extraligu, pak zahraniční angažmá a reprezentovat na mistrovství světa. Takže se mi podařilo splnit poslední cíl, který jsem v mládí měl.“

Už během sezóny se Češi potkávají při turnajích Euro Floorball Tour s nejtěžšími protivníky - Švédskem, Finskem a Švýcarskem. Zkušenosti proto ani nováčkům na šampionátu nechybí.

„Je to výhoda. Bylo by o dost těžší jet na zápasy a nevědět, co očekávat. Teď jsme s každým odehráli čtyři, pět zápasů a podle toho se můžeme zařídit,“ říká Michal Podhráský.

Vítězný turnaj v České Lípě určitě hráčům zvedl sebevědomí. Vždyť na něm poprvé v historii porazili Švédy.

„Zvýšili jsme si sebevědomí a hraje se nám lépe. Jsme na turnaj dobře a komplexně připravení,“ je přesvědčen útočník Tomáš Sladký.

Všechny zápasy českého týmu na mistrovství světa vysíláme v přímém přenosu na našem streamu, který najdete na webu prehravac.rozhlas.cz/zpravy a v mobilních aplikacích.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme